Alla kommentarer avCatapilla

The Substance2024-10-21
David Cronenberg hade varit stolt över denna rullen.

Oppenheimer2024-01-01
Nolan borde verligen återgå till skruvade scifi-rullar.

Nope2023-12-10
Vad hände här egentligen? Föregående två rullarna var riktigt bra och obehagliga men här tappar han bollen fullständigt. Ingen bryr sig om flygande tvättsvampar i öknen.

Barbie2023-08-23
En ganska underhållande film men blir tyvärr övertydlig och uppläxande i slutet.

Everything Everywhere All at Once2023-03-26
Om man blandar The Matrix och The One med en buskistvist så får man den här filmen. Det är så kolossalt dåligt att man misstänker att Oscarsjuryn är helt senil.

The Matrix Resurrections2022-03-20
Lana har bytt kön så det var dags att göra en remake på ettan där Trinity är hjälten. Säkert väldigt viktigt för Lana själv men helt ointressant för oss andra.

My Dear Killer2021-06-05
Tråkig Giallo, svår att hänga med i. Det finns minst 50 bättre filmer i genren. Scenen med motorsågen är ganska najs men man kan lätt skippa resten.

My Dear Killer2021-06-05

The Badge2021-05-05
Arquette och Billy Bob lyfter dussin-thriller med sina insatser.

In the Electric Mist2021-04-10
Lite skum, men välspelad och med intressanta karaktärer.

The Gentlemen2020-08-30
Finns svagheter men rätt rolig. Gillar man Snatch och Lock Stock lär den gå hem.

Joker2019-12-28
Joaquin Phoenix räddar trött melodram. Känns som en remake på Falling Down, visserligen är denna bättre men det är ändå inte så fantasifullt eller angeläget som många verkar tycka.

Widows2019-09-30
Jag tycker inte att McQueen kommer till sin rätt här. Filmen har många fina ögonblick men på det stora hela är det alldeles för ofta som McQueen faller tillbaka på klyschor och välprövade genregrepp. Hans tre tidigare rullar är mästerverk så jag blev väldigt besviken.

Shadow of Fear2019-06-26
Ganska bra Thriller. Matthew Davis i huvudrollen är riktigt kass och drar ner filmen rejält. Men, är trots allt rätt svag för denna typ av film så blir ändå en svajig trea.

Switchback2019-06-22
Gillar man 90-tals filmer om seriemördare (det finns ju massor) så är denna en av de bättre. Kanoninsats från Daniel Glover.

John Wick: Chapter 3 - Parabellum2019-06-20
Störtlöjlig, precis som föregångaren, men med bra action. Bättre än tvåan.

Snömannen2019-06-16
Faktiskt ännu sämre än Lasse Halmströms Hyponotisören. Denna har en hel del scener som är på samma nivå som legendariska kalkoner inom svensk film. Vi snackar Sökarna-och Stockholmsnattnivå på vissa scener. Helt otroligt.

Snömannen2019-06-16
Faktiskt ännu sämre än Lasse Halmströms Hyponotisören. Denna har en hel del scener som är på samma nivå som legendariska kalkoner inom svensk film. Vi snackar Sökarna-och Stockholmsnatnivå på vissa scener. Helt otroligt.

Bone Daddy2019-06-11
Sevenklon av det sämre slaget. Jag har ganska mycket tålamod med såna här filmer men det här är helt enkelt för dåligt.

Who Saw Her Die?2019-06-02
Ganska kass. Aldo Lado har bra känsla för bild, men han är ingen bra Gialloregissör. Den här är bättre än Short Nights of Glass Dolls, som suger riktigt mycket, men den är fortfarande rätt seg. Halvt sevärd om man sett alla klassiker redan men tillhör definitivt inte genrens höjdpunkter.

Allt du önskar kan du få2019-05-31
Liknande tema som Vad döljer du för mig. Premissen är fortfarande att en något speciell situation skapas och genom den situationen avslöjas människans inre. Denna film är klart bättre tycker jag, mindre humor och mer tänkvärd.

La Sorella di Ursula2019-05-28
Fokuset ligger på Softcore, väldigt dålig som Giallo.

(Sökarna)2019-05-26
Omtitt, solklart mästerverk, trots dess brister. Det här är en film som berör och stannar med en, flera år efter att eftertexterna rullat. För mig en av de bästa svenska filmerna som gjorts, konkurrerar endast med Bergman, Östlund, Anna Odells Återträffen samt någon enstaka Moodysson. Allting annat må vara mer kompetent än Fridells skapelse, men ingen levererar mer hjärta, humor och sanning än Fridell gör i denna filmen.

Suspiria2019-03-17
Helt onödig nyinspelning. Gör allting sämre än originalet och tillför ingenting nytt.

Shoplifters2019-03-17
Som Dardennes, fast sämst.

Under ytan2018-10-30
Så urusel att den blir fantastisk. För vänner av The Room, Stockholmsnatt, Sökarna och liknande. Micke P dominerar som vanligt.

A Cure for Wellness2018-07-29
Det blir mediokert betyg eftersom slutet verkligen suger, men det är en sevärd film. Påminner mycket om Shutter Island, men är bättre.

One of Us2018-04-20
Jag börjar se ett mönster gällande Netflixdokumentärer; allihopa suger. Varenda en, utan undantag. Den här borde varit hur bra som helst, ortodoxa judar med sektliknande beteende, just take my money! Men nej, vi får nästan ingen bakgrund alls utan det är bara snyft rakt igenom och i slutändan har man inte lärt sig någonting.

Nästa sida »