Alla kommentarer avCaptainAwesome

Captain Fantastic - En annorlunda pappa2018-08-30
Vänsterliberal smörja som Åkesson hade sagt, men vilken varm och god vänsterliberal smörja det är! Fyller en med hopp och glädje. Kul trivia är att manusförfattaren och regissören Matt Ross är odrägligt rolig i Silicon Valley och nästan blir strypt av Patrick Bateman på en herrtoalett i American Psycho på grund av sitt guldutsmyckade visitkort.

Betting on Zero2017-04-15
Bill Ackman blankar Herbalife, i Big Short-anda mår man ändå lite dåligt av vilka svinpälsar som finns i denna värld och hur svindlare som Herbalife gör sig rika på oreglerade marknader.

Lego Batman2017-04-04
Referenshumor för vuxna. Bättre än många live action-filmatiseringar.

Ghost in the Shell2017-04-04
Kul att återse Takeshi "Beat" Kitano på duken, det var inte igår! Ögongodis med sin cyberpunksestetik, men inte speciellt kittlande för tankeverksamheten trots potentialen i temat. Orginalet hade en bra story där denna var en omskriven blek kopia.

Manchester by the Sea2017-04-04
Ryck Oscarn ur näven på Affleck och ge den till Michelle Williams som stal prestationsshowen med ett fåtal scener. Smärtsamt drama.

A Royal Affair2017-04-04
(På dansk) Mads Mikkelsen, jä!

Arrival2017-04-04
Lägmäld och spännande. Amy Adams gör det väldigt bra.

My Name Is Khan2017-04-04
Nu var det över ett år sedan jag skrev på sidan och tänkte ändå att nu är det dags, dags att rannsaka minnet efter det sämsta jag sett under den här tiden. My Name Is Khan sticker ut som en getingadd i ögat. Vilket härke! Släpa in härket, bara! Lägg det på spisen så alla får se! Tänk dig en indisk Forrest Gump som ska trycka på samma känsloknappar och vars hela poäng är att bevisa att den här människan minsann är godhjärtad trots att han lider av aspbergers. Långdragen kamp mot kväljningarna blir det, 165 minuter härkefilm!

Inside Job2016-03-11
Nattsvart kapitalism. White-collar crime är djupt frustrerande. Anders Borg omnämns som the good guy, den du! Dokumentären förklarar väldigt tydligt varför ekonomiska kraschen uppstod och vilka som stod bakom katastrofen. Till slut också att vi inte lärt oss något av historien.

Spotlight2016-03-11
Grävande journalistik är bra mysfaktor. Det ska helst bläddras i pärmar och kontorslandskapet ska ligga begravt i anteckningar och utskrifter. Journalistiska filmer som utspelar sig efter 2001 lär det bara vara databaser och PDF-filer tills ögonen blöder. Ruffalos bokstavskombo drar nästan ned hela betyget, men jag låter den landa på en knallgul trea.

The Hateful Eight2016-03-11
Jag gillar det, mer än Django. Humor, hämnd och bitande kyla. En kollega menade på att det "bara snackas", men det är väl hela charmen med QT, han skriver väldigt underhållande dialog.

Trumbo2016-03-11
Intressant och välspelad, tycker Cranston gör sin bästa roll hittills. Jag blir verkligen emotionellt involverad och när den där Hubbasubban Hedda Hopper dök upp i bild var det inte långt till att hon fick fingret. CK är väldigt rolig, men han övertygade verkligen inte i detta. Blacklista den lustigkurren från Hollywood, säger jag bara. Hedda är bäst, ingen protest! Man får ju tacka McCarthyeran för att leverera bra kultur såhär i efterhand (inte minst Dr Strangelove), men hemskt för dem som upplevde det, säkert.

The Revenant2016-03-10
Fint foto! Sitter nu med mild feber och ont i halsen, så jag kan lätt relatera till smärtan i filmen.

Black Mirror - The National Anthem2016-03-10
Åratal innan det kryper fram att Cameron grisat sig till toppen.

Bone Tomahawk2016-01-18
Kan vara den simplaste handlingen genom tiderna. Om man går igång på ultravåld kanske det kan vara något, annars kan man gott hoppa denna westernskräckis.

Döden på K22016-01-18
Fortsätts fascineras av klättringsvärlden. En välgjord dokumentär om den ödesdigra dagen 2008 samt om K2s historia och dess erövrare i olika grader av galenskap.

Everest2016-01-03
Skulle nog gilla filmen mer nu efter att jag satt mig in i intrigerna kring kommersialiseringen av Everest i mitten av 90-talet. En tidsålder som såldes in lätt i filmen med fult, tidstypiskt mode och Sharyl Crows All I Wanna Do på radion. En traditionell katastroffilm som gav fortsatt intresse att läsa om bergsklättarvärlden och inte minst att söka egna äventyr. Kan tipsa om Göran Kropps biografi 8000+ till er som sett denna film, som också han var på berget dessa dagar i Maj -96. Den galningen hade dock cyklat dit från Stockholm innan han gav sig an berget utan syrgas.

Citizenfour2015-12-29
I hyllning till Snowdens mod skriver jag detta bakom en VPN-kryptering så inte PotUS får min ip adress levererat direkt till ovala rummet. Ungefär så påtaglig är paranoian efter att sett dokumentären. Det är dags att skrota "rent mjöl i påsen"-argumentet och vakna upp som RATM dikterade redan -92. Vill tro att Jon Karlung tittar på den här filmen dagligen för att påminna sig själv om vilka värderingar en internetleverantör bör ha.

Inherent Vice2015-12-29
Svårt att hitta trådarna i hashdimman tät som en novembermorgon i Lützen. Den är rolig och märklig men galet lång och med längden avtar intresset. Inte alls i den kaliber som PTA kan leverera.

Galet bra, Russell!2015-12-27
Man märker att det är 2015 för det droppas alla möjliga sociala medier och en scen får nog årets multikultpris när en klappkines, en afrikan-amerikan och en vit tjej presenteras som ett kompisgäng. Apan är lite småkul, och är helt klart djuret jag kommer minnas från den här filmen. Hunden urinerar mest i folks ansikten till Apans glädje eller trånar till att vara en del av en kärnfamilj. Finurliga motståndare i ringen, allt från ”The Mongol” till Mumien.

Tomtetass och jakten på julen2015-12-27
Robert Vince fortsätter sitt korståg för kärnfamiljen, vilket inte är ovanlig, men nu är det rätt extremt då det blandas in svart magi. Om du inte tror tillräckligt hårt på kärleken, kärnfamiljen eller ”The Christmas Spirit” kommer du lämnas utanför och antagligen brinna i källaren. Ja, barnhemmet där de hemlösa fattigbarnen bor har en ”ond” kamin i källaren där syndaren får tillbringa nätterna om de har misskött sig. Kristna budskapet trycks ned i halsen på en med len julsång och svart magi som ger Tomten och djur kristen kraft. Rätt kul att i huvudet på Robert Vince drivs den kapitalistiska maskinen, som julen ändå är, av en stor magisk istapp som har styrkan att ge och ta liv, samt godtar tårar som offergåva. Det var så bananans att man ändå njöt av spektaklet i rätt sällskap.

Babel2015-12-20
Hur pass länge sedan får man ha sett en film och ändå ge ett betyg? Om det fanns en regel för det så ignorerar jag i den fullständigt och skickar på 3:an, det är ju ändå döva japaner och skjutgalna Marockaner. Det är mångkulturellt, och det är smärtsamt.

Birdman2015-12-20
Såg den på sista biospelningen i Falun, vi var två i publiken. Finkultur och bönder, brukar gå åt helvete... Minns att jag gillade det väldigt, men tappade inte hakan i popcornskålen.

Dope2015-12-20
Den var till en början riktigt härlig, sedan bröt den ut i punkbandssång, som är lika dåligt som det låter. Malcolm är en poser och blev brädad i Hip Hop-triva av en dealer. Får man bara välja en annorlunda High School-film i år är Me, Earl & the Dying Girl det givna valet.

Sicario2015-12-20
Tung som ett betongblock, snygg och stämningsfull. Stelio Kontos sa att det var som ett dubellavsnitt True Detective och jag håller med, det är samma tonläge. Eskorteringsscenen var väldigt stark, bara att hålla i hatten.

Experimenter2015-12-19
Milgrams experiment var väldigt intressanta, det är mer än vad man kan säga om denna filmatisering. Den är för lång för sitt eget bästa och berättarknepet med korridorspromenaderna med en elefant(?) i bakgrunden är idiotiska. Ska vi prata om elefanten i rummet så var filmen pretentiös.

Insidan ut2015-12-17
Några riktigt sköna scener och väldigt intressant koncept som får en att reflektera när man själv egentligen förlorade barndomen. Men det var alldeles för mycket fokus på Joys "äventyr" som i det stora hela var riktigt uttråkande.

Star Wars: The Force Awakens2015-12-17
Väldigt underhållande, inte varit så lycklig efter ett biobesök sedan Mad Max: Fury Road. Ren eufori!

Me and Earl and the Dying Girl2015-12-15
En av de bättre filmer jag sett i år och antagligen den bästa High School-filmen som gjorts, vid sidan av Juno. Hjärta, smärta och humor. Humorn gick verkligen hem, jag skrattade högt flera gånger. Härliga referenser och detaljrikedom som skulle imponera på självaste Wes Anderson. Greg är på tok för medveten om sin egen roll i relation till skolan och är galet klarsynt över sin egen personlighet. Nu är det visserligen inte en studie i realism, det är dramatisk vänskap och underhållning. Som sådan gör den ett fantastiskt jobb. Olivia Cooke är ett namn jag lägger på minnet, fin prestation.

Breaking the Waves2015-12-15
Väldigt stark film, inget man mår bra av. Det finns många välspelade biroller här, dryckestävlingen på bröllopet mellan oljeborraren och en av byns äldre patriarker kommer jag sent glömma. Emily Watson spelar verkligen fantastisk bra, och man känner verkligen för Bess. Något som gör att man inte mår helt ok när det börjar slå över från glädje till tragedi.

Nästa sida »