Zebraman

År 2010. Den misslyckade läraren och familjefadern Shinichi försöker rymma från vardagslivet genom att klä ut sig till superhjälten Zebraman. Trots att tv-serien från 70-talet om superhjälten bara varade i sju avsnitt hindrar det inte Shinichi från att leva ut sin fantasi i en hemgjord zebrakostym. Han får mer än han önskat sig när hans svart/vit-klädda alter ego verkar vara det enda som står mellan absolut ondska och ett lyckligt slut.
Originaltitel | Zeburâman |
Alternativ titel | Zeburaaman |
Regissör | Takashi Miike |
Manus | Kankurô Kudô |
Genre | Action, Komedi, Science Fiction, 2000-tal |
Skådespelare | Ren Ôsugi, Shô Aikawa, Akira Emoto, Yui Ichikawa, Kyoka Suzuki, Atsurô Watabe, Koen Kondo, Teruyoshi Uchimura, Naoki Yasukôchi, Keisuke Mishima |
Filmnummer | 20556 |
tänkte nog sätta en 2a stundtals, men den har ett par riktigt charmiga bitar som lyfter till 3:ändå. Ganbaru Zeburaman!
Till skillnad från Shitstorm gillade jag andra halvan klart mer hur fånig den än kan tyckas vara. Och håller med Cumlin om att den var simpel och ogenomtänkt manusmässigt sätt (möjligtvis medvetet dock), men den är ju ändå hur charmig som helst. "Arigato, Zeburâman!" blev av någon anledning repliken som fick mig att smälta.
som en blandning av power rangers å flubber måste jag nog säga att det är den absolut knäppaste av miikes filmer jag sett hittills, men tyvärr även den sämsta.. börjar hyffsat som svart komedi men utvecklas alltmer till att bli en riktigt beige familjefilm med pissbudget å dåliga cgi-effekter..
Gillar verkligen tanken på en zebramanhjälte. Ploten är hyfsat långsökt men samtidigt rolig. Det som drar ned betyget är att filmen försöker vara kännslosam mitt i humorn vilket inte funkar och gör slutpartiet lite väl segt, dock är slutstriden extraordinär och häpnadsväckande. Stark trea!
Tyckte att den var för utdragen och simpelt gjord för att få ett högre betyg. Den var inte särskilt rolig heller. En av Takashi Miikes sämre filmer.
Jag tycker om humorn litegrann vilket hjälper betyget till en 2:a. Den snoriga krabbmannen var bäst, och de fjantiga sångerna.
Håller med Nervegas till 100%. ZEBRA NURSE!
Charmig hyllning till gamla japanska superhjälte-tv-serier. Legoknekten Miike tar sig an allt som ger mat på bordet men inte utan att sätta sin egen unika prägel på innehållet. Socialrealismen och den fånigt skruvade humorn är starka kännetecken och följdriktigt så är det första hälften av Zebraman som känns intensivast. Utan tvivel är det partier som Miike själv känt mest angelägna.
Den fetaste superhjältefilm jag någonsin sett. Den börjar bra men det blir litet för mycket mot slutet.
Den lyckas verkligen inte fånga mig :( Skulle vilja sätta en trea, men det går inte.. :<