Zatoichi 20: Zatoichi Meets Yojimbo
Zatoichi har ett pris på sitt huvud och söker tillfälligt ro i en liten by han har varit i förut. Men saker och ting har förändrats, Masagoro, en ny ledare har tagit plats i byn och han har anställt Yojimbo. Masagoro lär ha en massa guld gömt vilket alla är ute efter. Zatoichi hittar guldet och ser till att alla parter möts i en sista strid.

Originaltitel | Zatôichi to Yôjimbô |
Alternativ titel | Zatoichi Meets Yojimbo |
Regissör | Kihachi Okamoto |
Manus | Kihachi Okamoto, Tetsurô Yoshida |
Genre | Drama, Action, Äventyr, 70-tal |
Skådespelare | Toshirô Mifune, Osamu Takizawa, Ayako Wakao, Shintarô Katsu, Masakane Yonekura |
Vackert foto i denna och lagom tragisk/smutsig samtidigt som den kör en ganska standard Zatoichi-story. Att rivalen heter Yojimbo är mindre viktigt, kunde varit vilken "supersamurai" (en som kan slås mot Zatoichi utan att dö) som helst, men så är det ju Toshiro som spelar så då blir det lite charmigt. Filmen har i princip inget i övrigt med Kurosawas Yojimbo att göra vad jag kan se.
Onödigt rörig och verkar mest vara ett sätt att casha in på två coola namn.
Coolt att Mifune är med och spelar sin tidigare karaktär.
Kul med Mifune men själva filmen är mest en ripoff/hyllning till den riktiga Yojimbofilmen fast Zatoichi centrerad. Kul men inget minnesvärt.
Inte i närheten av så bra som jag trodde. Den längsta Zatoichi filmen hittills, och då hade jag faktiskt förväntat mig mer! Bättre skådespeleri från Mifune hade jag också väntat mig, men det blev lite av den gapiga och skrikiga typen som så många ggr förr i Kurosawa filmerna, och självklart blev jag dum och lurad av titeln, borde ha varit "Zatoichi and the bodyguard" istället, eftersom Yojimbo är ordet för just det, men de ville väl få lite gratis reklam att ha sådant namn och Mifune med på posters och framsidor. En svag 4a, och klart en av de sämre i serien, relativt till potentialen den kunde ha haft, hade kanske varit bättre om Yasuda regisserade denna istället.
Musiken är också ganska lam, men man fick se rätt mkt blod för första gången vilket förbättrar lite, eftersom i de tidigare filmerna dödar väl Zatoichi typ runt 20-30 pers per film utan att en droppe blod syns på hans svärd hehe.
Aja, besvikelse, men än så länge har filmerna hållit det jag skrev för 3 veckor sen, alltså runt 4 strecket!
6 filmer kvar i serien nu!
sådär då! ungefär 3 veckor efter att jag skrev här sist, så var vi framme vid denna då. Är det verkligen Mifune med? Är det verkligen samma karaktär han spelar i självaste Kurosawas Yojimbo? Jag undrar jag. Nu får vi se!
Den här längtar jag verkligen efter att se, har alla 26 nere, har sett 3, jag ska se allt i ordning, så det det är en lång väg kvar, men serien är jävligt bra hittills, hoppas alla håller sig runt 4 strecket :)
Första Zatoichi-filmen jag ser, måste säga att Katsu är briljant i sin gestaltning av karaktären (men han har väl vid det här laget haft tid att öva). Mifunes gästspel piggar dessutom upp tillställningen ytterligare till en stark fyra!
Ännu en mkt bra del i denna fantastiska serie.
En av de bästa jag sett i serien hittils.