Young Adult

Författaren Mavis Gary återvänder till sin lilla hemstad för att återuppleva sin tonårs glansdagar och återfå sin lyckligt gifte ungdomskärlek.
Originaltitel | Young Adult |
Regissör | Jason Reitman |
Manus | Diablo Cody |
Genre | Drama, Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Charlize Theron, Patton Oswalt, Patrick Wilson, Elizabeth Reaser, Collette Wolfe, Jill Eikenberry, Richard Bekins, Mary Beth Hurt, Kate Nowlin, Jenny Dare Paulin, Rebecca Hart, Louisa Krause, Brian McElhaney, Hettienne Park, John Forest, Rightor Doyle |
Mavis Gary, författare av tonårslitteratur, som återvänder till sin lilla hemstad för att återuppleva sina tonårs glansdagar och återfå sin lyckligt gifte ungdomskärlek. Hemkomsten visar sig... Läs mer »
Jag har ingen aning vad manusförfattaren har försökt uppnå här. Plågsamt och förbryllande från början till slut.
Charlize Theron är tokbra.
Smårolig, men väldigt obekväm att se på.
Tragisk och ganska motstötande att se på. inte det jag letar efter i en film.
Tragisk men komisk film på ett sätt. Stundtals oerhört obekväm men, den håller fast mig hela filmen ut.
Tragisk historia om tragisk person med bekräftelsebehov och sociala problem. Theron och Oswalt är perfekta som den omaka duon som bygger upp en osannolik vänskap. Det här är amerikansk diskbänksrealism och jämfört med den brittiska motsvarigheten blir det varken lika gripande eller trovärdigt. Men det är för den sakens skull inte alls dåligt.
Annorlunda film på det viset att den handlar om "messed up people" med väldigt politiskt inkorrekta idéer och åsikter. Och är liksom på deras sida, typ. Det brukar ju annars vara förbehållet endast komedier. Så det var ju lite uppfriskande för en sån som mig. :)
Mm, verkligen, de är bra.
Regissören Jason Reitman och manusförfattaren Diablo Cody återförenas här för första gången sedan filmen "Juno". Det är en historia som levererar ett mörker med obehag och några delar humor. Personligen tycker jag historien är tunn och inget imponerande. Vad som imponerar är dock Charlize Theron och Patton Oswolt. Alla scener de har tillsammans är helt underbara. I dessa scener tycker jag mycket om filmen men utöver dessa så glimtar det till för sällan för ett högt betyg. 3+
Hade väntat mig lite mer med den författaren och regissören. De har dock lyckats få fram en hemsk karaktär, en obehaglig känsla samtidigt som man får skratta ibland. Men den känns lite för överdrivet, lätt och slutet drar ner betyget till en svag trea trots bra skådisar.