2.6

Yôkai daisensô

En vampyrdemon från det gamla Babylon vaknar till liv och beger sig raka vägen till Japan för att härja. Det är upp till en grupp goda naturandar att rädda landet från demonens ondska.

Originaltitel Yôkai daisensô
Regissör Yoshiyuki Kuroda
Manus Tetsuro Yoshida
Genre Skräck, 60-tal
Skådespelare Yoshihiko Aoyama, Hideki Hanamura, Chikara Hashimoto, Hiromi Inoue, Mari Kanda, Takashi Kanda, Akane Kawasaki, Gen Kimura, Hajime Kimura, Gen Kuroki, Ikuko Môri

Bokföringsprogrammet Mineko

Zebulonm
2018-08-12
nää
lilebroer
2015-10-03
Yôkai daisensô var aldrig skapt för att skrämma, även om det tar en stund innan man sätter filmens ton. Ursprungligen så känns filmen mer riktad mot barn än mot vuxna (vilket den självklart har all rätt att göra), men i dagsläget så tror jag att den lyckas charmera alla generationer. Vad som saknas hos filmen för att verkligen nå ett toppbetyg är ett något tightare berättande, med något mer tydligt drivande karaktärer. Vad jag i grund och botten är ute efter är en mänsklig karaktär som jag kan sympatisera med. Konstant genom filmen så sitter jag och jämför med den oerhört charmerande the Monster Squad. En äventyrsfilm, och en uppenbar studioproduktion, som förtäljer sin historia på ett väldigt engagerande och avslappnat vis. Och på ett sätt bättre vis än Yôkai Daisensô. Men likväl så sviker inte våra söta monster oss på något sätt, utan det är snarare tvärtom. En för oss västerlänningar, gömd liten skatt som bör ses och uppskattas. LÄS MER OM FILMEN PÅ MIN BLOGG - http://theshinbonepost.blogspot.se/2015/10/yokai-daisenso-yokai-monsters-spook.html
Fantastroid
2013-12-05
Om jag inte mins fel ser en av andarna ut som ett paraply och det är ju fruktansvärt japanskt och konstigt.
Gakidou
2006-02-11
Jodå, nog är det här underhållande kaijufilm alltid. Massor av monster och sköna fighter. Rekommenderas varmt till gummidräktsfansen!