Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Yngsjömordet


Filmen utspelar sig år 1889. Handlar om halshuggningen av Anna Månsdotter - den sista kvinnan som avrättades i Sverige... Varför mördade hon egentligen sin sonhustru? (Efter bok av Yngve Lyttkens)


Originaltitel Yngsjömordet
Regissör Arne Mattsson
Manus Eva Dahlbeck
Genre Drama, Kriminalare, 60-tal
Skådespelare Gösta Ekman, Gunnel Lindblom, Christina Schollin, Isa Quensel, Heinz Hopf, Gösta Bernhard, Olle Björling, Stefan Ekman, Curt Ericson, Lasse Krantz, Birger Lensander
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 212
Filmnummer 15718

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2023-11-07
Svår att betygsätta, kan inte komma på något att klaga på, utöver rikssvenskan kanske, men ändå är det något som inte riktigt träffar rätt. Kanske rollbesättningen i allmänhet som känns fel. Musiken och fotot är vackert, men lutar åt en trea.
Raimo_1985
2019-12-03
Lite småtråkig och lite långsam men det passar väl egentligen ganska bra. En mörk film, obehaglig och otroligt dyster stämning. Mer gore:ig än vad jag trodde. Utmärkta skådespelare (Lindblom, Ekman, Schollin, Hopf!). Hade passat jättebra som teater tror jag. Filmen känns autentisk. Filmen är bättre i efterhand tycker jag, än när jag satt där (bio). Det är ett gott tecken! Stark trea/Svag fyra.
Gordyal
2017-09-29
Helt okej stämning, och hyfsad story. (7/15)
Zipper
2014-03-05
Lite underligt upplägg, jag föredrar Skånska mords version då den är mer realistisk och bättre castad. Jag tål inte Christina Scollin, vilket gör att jag känner för lite sympati för hennes offerroll. Oväntat brutal avrättningsscen. Stabil trea.

2013-08-12
Första hälften blir alldeles för långdragen. Heinz Hopf är så klart bra. De kunde bara ha haft med rättegångsscenerna med Hopf och struntat i allt det där sega i början. Plågar mig lite att tänka att Richard Hobert, en regissör jag inte har några högre tankar om, slog Arne Mattsson på fingrarna. Hans film om Yngsjömordet är faktiskt strået vassare. Och där pratar folk till och med skånska.
teievinken
2010-07-12
ett mycket välspelat historiskt drama. oväntat otäck!
Kurganen
2008-09-27
Det är en fantastiskt bra film. Rå och brutal på ett oväntat sätt. Riktigt bra!
Tunika
2008-05-11
Saknar också en dvd-utgåva av denna film. Jag gillar skådespelartrioblandningen (Gunnel Lindblom, Gösta Ekman och Christina Scollin).
kennert
2008-04-13
Väl spelat .
HerrArne
2008-03-19
Styv regi av Mattson i denna mångbottnade mordgåta.
Visa äldre kommentarer »