3.8

Yearning

Reiko är en änka till en man som skulle ha ärvt en liten specerieaffär. Affären förstördes under kriget, men hon byggde upp affären och har efter arton år lyckats skapa en än större verksamhet. Hon är i sina sena trettio, fortfarande vacker, men utan någon tanke på en ny partner. Men när hennes elva år yngre svåger förklarar sin kärlek till henne så känner hon sig inte lika säker längre.

Originaltitel Midareru
Regissör Mikio Naruse
Manus Zenzo Matsuyama, Mikio Naruse
Genre 60-tal, Drama
Skådespelare Hideko Takamine, Yuzo Kayama, Mitsuko Kusabue, Yumi Shirakawa, Mie Hama, Aiko Mimasu, Yu Fujiki, Kazuo Kitamura, Hisao Toake, Kumeko Urabe, Kan Yanagiya, Yutaka Sada, Yutaka Nakayama, Hisako Yabuki, Chieko Nakakita

foppa99
2013-04-15
Kombinera Ozu o Mizoguchi och strö över en ordentlig dos Franska Nya Vågen och det skulle kunna bli denna film. O då menar jag Inget nedvärderande till Naruse eftersom han troligtvis är min japanska favoritregissör
goeran
2008-05-03
En fascinerande vardagsskildring från början av 60-talet; som belyser förändringarna i det japanska samhället både i ekonomiskt och emotionellt avseende. Hideko Takamine är som vanligt lysande i huvudrollen som Reiko; den driftiga affärskvinnan som har svårt att bryta med gamla traditioner och sedvänjor på familjeområdet.