Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Yankee Doodle Dandy


Filmatisering av författaren, skådespelaren, dansaren och sångaren George M Cohans liv.


Originaltitel Yankee Doodle Dandy
Regissör Michael Curtiz
Manus Robert Buckner, Edmund Joseph, Julius J Epstein, Philip G Epstein
Genre Drama, Musikal, Romantik, Biografi, 40-tal
Skådespelare James Cagney, Joan Leslie, Walter Huston, Richard Whorf, Irene Manning, George Tobias, Jeanne Cagney, Rosemary DeCamp, Frances Langford, Douglas Croft, Patsy Parsons
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 142
Filmnummer 14282

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2018-08-28
Cagney är fantastisk men filmen är rätt platt och ointressant. Viss charm och sådär men det propaganda-patriotiska lägger en blöt filt på det. Slät tvåa.
andmoreagain
2017-08-10
Fy fan vilken unken amerikansk propaganda-film och så jävla utsmetad av floskler! George M Cohan kände inte igen sig ett dugg. Det enda man kan tycka är någorlunda intressant är James Cagney som inte spelar gangster.
Jämte
2016-03-03
Cagney, vart har du varit i mitt liv? Fantastisk prestation, jag sitter fängslad hela tiden han syns på skärmen. Mycket bra låtar och överlag ett välgjort hantverk, men det är Cagney som lyfter och höjer filmen till något alldeles extra.
Krille80
2015-01-08
Cagney ger verkligen järnet i denna roll och fick väldigt välförtjänt också här Oscarstatyetten för bästa manliga huvudroll. I övrigt så kan jag uppskatta energin och tempot i denna musikal men som sagt är det James Cagneys insats som jag tar med mig och lägger till minnet. 3+
Bomkia
2014-12-27
Cagney är riktigt bra. Fin genomgång av en showmans liv och leverne. 4-
Astrojacob
2011-11-17
Absolut enastående av "MR BIG SHOT" himself att spela en glad skit som song-and-dance-mannen Cohan. Visst är den nästan överdrivet patriotisk och aningen långa sångnummer men här finns även en bra story och Cagney fick sin Oscar tackolov för sin makalösa prestation. Killen som brukade slåss o slänga käft dansar o steppar hejdlöst o gör de dramatiska bitarna absolut klockrent. För mig som avgudar Cagney är detta en ren njutning, och jag brukar avsky musikaler, men här är Femman helgjuten.
#54
2009-12-29
Curtiz och Cagney kan betydligt bättre. Det här är ett riktigt sömnpiller till patriotisk propaganda.
goeran
2009-08-31
En glad och upplivande musikal med den fantastiske James Cagney i huvudrollen; vilket energiknippe! Det är inte svårt att förstå varför publiken älskade honom eller varför han fick en Oscar för sin insats.
TobiasRydén
2008-07-15
Cagney är briljant i denna lyckade biografifilm.
Redwood
2008-05-23
En titt bakom kulisserna i showbusinessvärlden. Här får vi ta del av hela rumban. Sångerna är bra men en aning patriotiska. Det får man ha överseende med, filmen kom under kriget och hade som främsta uppgift att lätta upp stämningen på hemmafronten.
Visa äldre kommentarer »