Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

X-Men: First Class


Hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto sida vid sida tillsammans med andra mutanter kämpade för att rädda världen från en säker undergång och kom ut på andra sidan som bittra fiender.


Originaltitel X-Men: First Class
Regissör Matthew Vaughn
Manus Matthew Vaughn, Jane Goldman, Ashley Miller, Zack Stentz
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Kevin Bacon, Jason Flemyng, James Remar, Oliver Platt, Rade Serbedzija, Matt Craven, Ray Wise, James McAvoy, Rose Byrne, January Jones, Nicholas Hoult, Michael Fassbender, Lucas Till, Zoë Kravitz, Edi Gathegi, Jennifer Lawrence, Caleb Landry Jones, Beth Goddard, Álex González, Corey Johnson, Demetri Goritsas, Glenn Morshower, Don Creech, Bill Milner, Morgan Lily
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7602
Filmnummer 84236

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av AugustDellert
När jag fick höra att den fjärde delen i X-Men-serien skulle bli en så kallad prequel så var jag väldigt skeptisk. Det kändes som ett girigt försök att suga ut mer ur en döende filmlicens, m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Mihon86
FörstXlassik action För att börja sommaren gör Matthew Vaughn en X-Men film utan dess like, tillbaka till rötterna av karaktärerna och ursprunget till sagan om Marvels 'X-Men'. Filmen skildrar...   Läs mer »

Kommentarer


Visse93
2021-10-20
Efter omtitt efter flera år så måste jag säga att den inte var lika bra som jag minns den. Så jag sänker den till en stark trea!
Rai
2018-03-05
Jag kan bara inte med dom totalt värdelösa filmerna och nog ärligt bara skum tittat på dom har filmerna!
DiMMUBoRGiR
2016-06-01
Riktigt trevlig och mänsklig del i filmserien. Oväntat lite effekter och mer fokus på karaktärer. Extremt kass och fånig musik gör sitt yttersta för att förstöra, men på det stora hela en glad överraskning.
Roswall
2016-02-20
Töntigheten drar ner den.
psyche_delic
2015-04-02
Kändes bättre senast jag såg om den, men har fortfarande vissa stora brister.
Krille80
2015-01-09
Det jag uppskattar är hela bakgrunden med Magneto och Professor X då jag tycker väldigt mycket om filmerna X-Men och X-Men 2. Även övriga karaktärer som medverkar i tidigare X-men-filmerna är ett kul inslag. Michael Fassbender är fantastiskt bra och James McAvoy är inte heller fy skam. Hugh Jackmans cameo var minnesvärd och gjorde mig glad. Jag gillade dock inte valet av Kubakrisen som handling. Jag gillade inte heller Kevin Bacons denna gång. Jag tröttnade aningen efter halva filmen. 3+

2014-10-06
Suverän superhjältefilm! Det som kan diskuteras för att jag ska sänka till en 3:a är att de har medvetet valt att kapa banden med de tre första filmerna och tänker skapa en egen sammansatt trilogi som utspelar före de tre första filmerna. Inget fel i sak men jag är inte nöjd med hur de rakt av struntat i att vissa scener inte sitter ihop på ett logiskt sätt med de första filmerna. Trots det är First Class väldigt bra. Den klarar av att hålla en lite mörkare ton och ändå förmedla en känsla av förståelse för det vi får se.
Alex_K
2014-08-21
Tog sig mot slutet! Skönt man fick veta vad som egentligen hände vid Kubakrisen också.
Zarquon
2014-07-22
Xavier och Mystique är rätt bra, några sidokaraktärer också. Men andra karaktärer är tråkiga eller helt meningslösa. Magneto tyckte jag var urtråkig, faktum är att samtliga bad guys underpresterar kraftfullt utom kanske demonkillen som ändå är lite häftig. Effekterna är inget speciellt, inte heller handlingen. Jag är inte såld på kalla kriget-grejen. Logiska luckor finns förstås ett flertal. Nej, den här filmen har inte mycket som talar för sig, kanske räddar några OK karaktärer den ifrån ettan, men det är på håret.
Grillo
2014-07-18
Grym underhållning. Det är ju inte direkt något som utmanar hjärnan men det gör inget i en sån här film.
Visa äldre kommentarer »