X
Ett filmteam hyr in sig på en avlägsen gård i Texas för att ostört kunna spela in en vuxenfilm som de hoppas ska göra dem både rika och berömda. Det äldre paret de hyr huset av visar sig ha en egen agenda och börjar snart terrorisera sina hyresgäster.

Originaltitel | X |
Regissör | Ti West |
Manus | Ti West |
Genre | Skräck |
Skådespelare | Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow, Kid Cudi, Martin Henderson, Owen Campbell, Stephen Ure, James Gaylyn, Simon Prast, Geoff Dolan, Matthew J. Saville, Bryony Skillington |
Visuellt finns det en hel del bra scener, och några nerviga scener likväl. Men överlag faller det platt för mig. Premissen och storyn är väl ok, men varför använda yngre skådisar att spela äldre, istället för att låta äldre vara äldre? Det äldre paret får också för lite back-story. Men för den som gillar 70-tal o 80-tals skräck så finns det absolut ngt att hämta här.
Första timmen är seg där man vrider på sig och funderar om det är porr, men sen tar den sig samt blir en hyllning till nästan hela 70 - 80 talets skräck i en och samma film. Sjukt nice. Tror banne mig att Tobe Hooper är stolt i himlen eller helvetet.
En hyllning till det sena 70-talets porr- och skräckfilmer. Bra, så klart.
Kan inte annat än att skratta till alla som gett denna film högre än en 2:a i betyg, vilket skämt, enda som håller 1:an borta är skådespelarna, annars är denna film ett stort skämt, visst är idén till en slasher skräckis bra men utförandet är ett skämt, hur kan man ens köpa att ett par 90 åringar som rör sig i hastighet med en sköldpadda kan utan problem döda eller fånga och tortera vältränade mäm och kvinnor i sin bästa ålder utan större problem? vilket skämt, denna var man verkligen tvungen att stänga av hjärnan för att kunna se klart, så hur fasen kan man ens tycka att detta var bra? då kan man inte ha mycket bakom pannbenet överhuvudtaget...pinsamt dålig film men den har som sagt en god tanke, lite texas chainsaw massacre inspiration kan man säga, inget fel i det, den utspelar sig på 70 talet, vilket är bra också, när inte mobiler fanns osv, det gör stämningen bättre, men varför måste man ha två 90 åringar som ska vara mördare? förstår inte, det ruinerar hela filmen och gör den till ett skämt...Mia Goth är en duktig skådis och har huvudrollen, Brittany Snow är en bra skådespelerska och Jenna Ortega är okej, inte mer än så, övriga är i stort sett rätt okända från den stora massan och är absolut inte dåliga men inget speciellt heller, men som sagt, Mia Goth räddar filmen från en 1:a, ser framemot att se mer av henne i framtiden men i bättre filmer förhoppningsvis, denna film fick även en prequel som heter Pearl och ska snart få en sequel som heter MaXXXine, har inga större förhoppingar på dessa filmer heller eftersom det är samma B-films regissör som även gör dessa, betyget blir en mycket svag 2:a
Fantastisk hyllning till Motorsågsmassakern och liknande filmer från den eran. Härliga Södern-dialekter och imponerande skådespelarinsatser från allt från Britanny Snow till Mia Goth och Jenna Ortega. Härlig 70-talsestetik och underbara praktiska effekter. Imponerad av detta verk av Ti West och ser gärna mer.
Någon som har tittat på motorsågsmassakern ett par gånger för mycket, här saknas tyvärr en egen idé utan blir en blek kopia.
Brutalt spännande och creepy film.
Den äldre damen ser ut som Heidi Klum när hon var tant på Halloween ett år. Googla!
Annars inte så läskig. Mest jump scares. Dock en rätt obehaglig vatten-scen som jag gillade.
Att luta sig mot vintage och TCM kan räcka långt. Ti West gör en simpel och effektiv liten skräckis med tonvis av skön atmosfär utan att ösa på med varken slask eller dyra effekter. Den här kommer garanterat bli en klassiker.
Filmen hade en skön 70-tals stil som inte kändes överdriven som i t.ex. Tarantinos verk. Dessutom bjöds vi på relativt bra skådespeleri från alla de medverkade även om grundpremissen kanske inte var särskild originell.