Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Wyrd sisters


Tecknad film efter en bok av Terry Pratchett. I Skivvärlden i kungariket Lance blir kungen mördad av hertig Felmet som tar över tronen. Egentligen skulle även den lille prinsen dött den natten, men en lojal tjänare tar barnet och flyr. De tre häxorna Nanna Ogg, Esme Vädervax samt Viväcka Vitlöök tar prinsen i beskydd och hittar ett hem till honom där han kan växa upp i trygghet.


Originaltitel Wyrd sisters
Regissör Jean Flynn
Manus Terry Pratchett
Genre 90-tal, Animerad, Komedi, Fantasy
Skådespelare Christopher Lee (röst), Jane Horrocks (röst), June Whitfield (röst), Annette Crosbie (röst), Eleanor Bron (röst), Les Dennis (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 179
Filmnummer 19714

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gröne_Orm
2012-09-06
Jag gissar att det är svårt att göra något vettigt grafiskt av en så utstuderat litterär förlaga. Godkänt kanske, men inte mer än så.
Lars-O
2009-11-22
Gillar man pratchett, animerat och är öppen för att se filmer som riktar sig till en bredare och/eller yngre publik så är det helt ok. En fyra är kanske lite väl snällt :)
WederLight
2009-10-06
Gillar Pratchett men detta gör inte honom rättvisa.
wyrm
2009-09-07
Hmm, inte direkt snyggt gjord. Boken ligger bland de bästa på min topplista men de hade nog kunnat gjort ett bättre jobb på den här filmen. Det hade blivit otroligt mycket bättre om de hade haft bättre röstskådisar och lite snyggare animation.
amam
2008-07-05
Boken är bra men den här filmen känns mer som den är riktad mot elva-tolvåringar. Barnsligt animerad och tråkigt gjord. Om du inte har läst boken så är det nog ingen poäng med att ens se den däremot. Svag tvåa.
RokkeR
2007-08-19
Helt klart värd att se efter att man läst boken så man kan uttala sig korrekt om den, inte som han här under mig gör! Lite sämre kvalité än Soul Music, men den paranoid schizofrena konungen gör filmen till en klar hit! ^^

2007-03-07
Filmen känns helt igenom väldigt amatörmässig, både i animationer och röstutspel. Den hoppar från scen till scen på ett hafsigt sätt som gör att den känns som en enda lång detta-har-hänt-trailer till sig själv ... Ändå ger jag den godkänt, eftersom den är baserad på bra material. Man bör dock ha läst boken för att hänga med i de tvära kasten.
Anaythea
2007-01-17
Tja, inte en av de bästa Pratchettböckerna. Bra nog dock, skulle jag säga.
Vintersomn
2006-07-12
Inte riktigt lika bra filmatisering som Soul Music, men rätt trevlig ändå.
Trocadero
2005-01-04
Hade varit lysande med rappare dialog, så som böckerna har, inte denna sega sörja. Trots segman är materialet så bra (boken alltså) att filmen ändå blir en trea.
Visa äldre kommentarer »