Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Wyatt Earp


Detta är en episk skildring av den legendariske sheriffen Wyatt Earp som rensade Dodge City och stred mot Clantons i vid O.K. Corral.


Originaltitel Wyatt Earp
Regissör Lawrence Kasdan
Manus Dan Gordon (III), Lawrence Kasdan
Genre Action, Romantik, Äventyr, Western, 90-tal, Biografi
Skådespelare Michael Madsen, Gene Hackman, Kevin Costner, Dennis Quaid, Bill Pullman, Jeff Fahey, Tom Sizemore, Mark Harmon, Isabella Rossellini, Catherine O'Hara, Mare Winningham, David Andrews, Linden Ashby, Jim Caviezel, Joanna Going
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4620
Filmnummer 337

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RichardEk
2024-05-09
En snygg, men lite träig men framför allt moralisk berättelse. Det är ju inte någon överraskning när det gäller Hollywood, men ändå svårt att svälja rakt upp och ner. De positiva sidorna: makalösa skådespelare (Dennis Quaid är fantastisk), fläckfri produktion, episka miljöer. De negativa sidorna: essentialistisk hyllning till familjen, religiös moral, patriotisk.
Starkbröl
2022-02-13
Stjärnspäckad biopic med helt annat fokus än konkurrenten, den actioninriktade och mytologiserande Tombstone. Känns genuin men är kanske lite träig, because Costner. Den är lång men lyckas också få med många detaljer ur Earps liv och lyckas bygga upp karaktärerna mycket bättre än Tombstone. Jag kan inte förstå varför filmen fick så mycket skit när den kom (nominerades för fem razzies tex), den är bra för vad den är. Dennis Quaid gör en strålande insats (eventuellt hans bästa någonsin) som Doc Holliday, och skulle nog fått mer beröm för rollen om inte Val Kilmer strax innan även han gjort en strålande Doc i den konkurrerande filmen. Men det vete tusan om inte Quaid är ännu bättre. Filmen faller ihop och blir lite ofokuserad mot slutet men det är ändå svårt att kritisera en biopic för det. Bra hantverk som orkar precis upp till fyran.
RustyFilm
2016-12-11
Tydligen är Wyatt Earp en stor western legend vars liv och ryktesflora filmatiserats ett flertal gånger. Detta är kanske den senaste (1994). Filmen är lång (drygt 3 tim.), ambitiös och visuellt lyckad, men trots den stora satsningen så imponeras jag bara måttligt.
deswhip
2016-08-12
Kevin Costner fångar Wyatt Earp's karaktär otroligt bra. På gränsen till en femma, kanske uppgraderar jag den senare.
swecarlsson
2015-03-29
En lätt sedd film och mycket bra. Men når inte upp till betyg fyra för min del. Sevärd dock, solid trea.
Krille80
2014-11-07
Mästerlig scenografi och pampig musik ramar in den uttömmande storyn på ett mycket lyckat sätt. Skön matinéunderhållning.
Gigi1943
2014-04-09
Jag håller med "Solidus" (som också givit filmen en fyra), detta är den bästa western jag sett (och jag har sett många, tro mig). Fint foto, bra färger, tuffa killar och Costner har visserligen bara ett ansiktsuttryck - men vilket uttryck! Här är han t.o.m. bättre än i Dansar med vargar (som är en av mina favoriter).
LordKaoz
2013-09-22
Bästa western i modern tid.
Berniey
2013-04-17
Den börjar inte alls bra men denna episka berättelse växer allt eftersom och överlag är det sevärt om än lite för långt men det är välgjort med bra skådespelarprestationer.
precineadd
2013-01-13
Högt produktionsvärde men lågt kvalitetsvärde. Tombstone är mest en fjantig serietidning, men den är mer lyckad än den här
Visa äldre kommentarer »