Woman of the Hour

Historien om seriemördaren Rodney Alcala som terroriserade Kalifornien under 1970-talet.

Originaltitel Woman of the Hour
Regissör Anna Kendrick
Manus Ian McDonald
Genre Drama, Kriminalare, 2020-talet
Skådespelare Anna Kendrick, Daniel Zovatto, Tony Hale, Nicolette Robinson, Pete Holmes, Autumn Best, Kathryn Gallagher, Kelley Jakle

djonipony
2024-11-12
Hygglig. Hade kunnat bli mycket mer spännande, med mer nerv. 70-talet är ju THE TIME of seriemördare och allmänt thrillermys. Inte en slump att Fincher ville göra Zodiac, att drösvis av true crime på 2000-talet utspelar sig då, att Scott Derrickson valde just den tiden för Black Phone att utspela sig under, att Cairnes & Cairnes lät Late Night With the Devil utspela sig då och två första Conjuring lyfts såklart också av att utspela síg under denna tid. Tyvärr används inte potentialen i storyn här. Jag trodde enorm spänning låg framför oss i TV-studion, att nyckelpersoner skulle bli gradvis medvetna om vem som faktiskt satt där på en av stolarna. Med annat manus hade det kunnat bli en toppenseriemördarthriller. Nu blir det bara helt OK. Snygg 70-talslook på "eterklippen", spelet är det inget fel på (mördarkillen särskilt bra), Kendrick gör väl det hon kan med materialet hon fått och hygglig spänning infinner sig inte minst på parkeringen, men det är lätt rörigt med alla tidshopp och morden i tillbakablickarna bär lite känslan av att vara plockade från ett lista bara för att visa några av alla mord, ingen enorm feeling där. Mysteriet kring hur han kunde få härja så länge, trots anmälningar, får förhoppningsvis en egen film vad det lider och då helst efter ett manus med rätt fokus.
HerrNenne
2024-11-09
En bra film rakt igenom när man ser den, och Anna Kendrick är verkligen en bra regissör... Tills filmen helt plötsligt tar slut och man inser att filmen och Kendrick är skicklig i sina scener men totalt misslyckas med att få ihop en helhet och resultatet blir svagare än sina delar.