Woman at War

En dag får den godhjärtade körledaren Halla nog av passiv klimatångest och hänger pilbågen över axeln för att starta krig mot aluminiumindustrin. I takt med att hennes aktioner för att skydda det isländska höglandet blir alltmer extrema, skärper polisen metoderna för att stoppa ?bergskvinnan?.

Originaltitel Kona fer í stríð
Alternativ titel A Woman at War
Regissör Benedikt Erlingsson
Manus Benedikt Erlingsson, Ólafur Egilsson
Genre Drama, Komedi, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada, Jörundur Ragnarsson, Vala Kristin Eiriksdottir, David Thor Jonsson, Magnús Trygvason Eliassen, Omar Gudjonsson, Charlotte Bøving, Björn Thors, Hilmir Snær Guðnason, Jón Gnarr

KyLLo
2022-02-20
Tempot är bra. Det är skönt med något högre tempo än det brukar vara i isländska filmer. Det finns även en del originella inslag som väcker lite intresse. Men samtidigt är dramaturgin inte alls bra. Det är väldigt spretigt. Därför kan det inte bli mer än möjligtvis en stark tvåa.
StureStenhög
2020-04-12
Lite kluven är jag till den här. Jag var länge inte speciellt imponerad, mycket p.g.a. att huvudpersonen är så underutvecklad. Jag har lite svårt för att sitta och hålla på en terrorist, och när filmen ber mig att göra det, så skulle jag åtminstone vilja få veta lite mer om vad som driver henne och hur hon resonerar. Att filmen inte ens verkar vara intresserad av att göra ett case för hennes sak och bara utgår från att publiken ska hålla med henne ändå känns både underligt och slött. Med allt det sagt, det är en bra spänningsthriller det här. Det är också åt det hållet den drar mer och mer under speltidens gång. Det isländska landskapet är väldigt snyggt filmat och utnyttjas till max för den ena strapatsen efter den andra. En del riktigt innovativa, och det finns en lekfullhet i manuset som det är svårt att värja sig för. Så det blir ändå en svag trea
mammene
2019-12-20
Verkligen en mycket speciell film, naturen och människorna i en skön mix. Godmodigt och envist med en tvist och inte att förglömma den speciella humorn. Mer isländsk film önskas, nära fyran.
Albion
2019-09-17
Full av värme och vackra naturscener. Komedi, visst men humorn är lite ojämn. Betyget blir en stark 3;a, dvs 3+
Commandante
2023-10-19
En klockren film på alla sätt. Storyn är smart, spännande och humoristisk. Skådespelarinsatserna är helgjutna. Greppet med livemusik är fyndigt och hålls från att bli uttjatat genom att musikerna involveras i scenerna.