Witching and Bitching
Ett misslyckat rånargäng ledda av den frånskilde pappan José, med åttaårige Sergio i hälarna, hamnar helt fel och tvingas tampas med en grupp synnerligen onda häxor.

Originaltitel | Las brujas de Zugarramurdi |
Alternativ titel | Witching & Bitching |
Regissör | Álex de la Iglesia |
Manus | Álex de la Iglesia, Jorge Guerricaechevarría |
Genre | Komedi, Skräck, 2010-tal |
Skådespelare | Hugo Silva, Mario Casas, Pepón Nieto, Carmen Maura, Carolina Bang, Terele Pávez, Jaime Ordóñez, Gabriel Delgado, Santiago Segura, Macarena Gómez, Secun de la Rosa, Javier Botet, Enrique Villén, Carlos Areces, Manuel Tallafé, María Barranco |
Skrämmande dålig
Skträmmande dåligg
Bättre än vad jag trott och kan närmast jämföras med en From dusk til dawn på speed. Vrickat, roligt och våldsamt. Och hade det inte spårat ur totalt mot slutet hade 4:an suttit tryggt.
Ganska bra, förutom offerscenen som påminde om ett etnomusikinslag från Eurovisionsschlagern.
mycket trevlig fantasy, med massa små detaljer! välgjord och absolut sevärd
Som en inverterad Thelma & Louise som möter From Dusk til Dawn. Så antifeministisk att den blir antingen katastrofal eller fantastisk. Kanske höjer jag den till en femma/sänker till en etta, jag vet fortfarande inte vad jag ska ge den till att börja med när jag skriver detta...
Fullt ös och synnerligen vrickat, underhållande men för långt och mot slutet blir det bara för mycket (visserligen är det en del av charmen...). Misogynt är bara förnamnet!
Hahaha De la Iglesia är ett geni. Ett galet geni. Inte lika vass som Last Circus, men fortfarande sjuhelvetes underhållande.
Rolig