2.4

Winter's Tale

I 1800-talets New York faller en olycksförföljd tjuv för en vacker ung arvtagerska. Hon är döende och han är desperat att rädda sin enda källa till lycka i livet.

Originaltitel Winter's Tale
Regissör Akiva Goldsman
Manus Akiva Goldsman
Genre Drama, Romantik, Fantasy, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, William Hurt, Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ripley Sobo, Mckayla Twiggs, Eva Marie Saint, Graham Greene (II), Will Smith, Kevin Corrigan, Kevin Durand, Finn Wittrock, Maurice Jones, Matt Bomer, Lucy Griffiths (II)

Skapad 2019-11-23 av KlaraSofia
Tror du på ödet? Har du upplevt det där lilla extra i mötet med en medmänniska, som gör att det känns som om ni är förenade bortom tid och rum? Känner du i djupet av din själ att du har kom...   Läs mer »

amam
2022-02-24
Colin Farrel var alldeles för gammal för den här rollen. Tyckte mest den här filmen var ologisk och sötsliskig.
karlmats
2021-12-02
Relativt snyggt gjord men det är oerhört rörigt och Goldsman bygger upp en värld där man aldrig känner av någon intern logik. Behövs en flygande häst så kommer en flygande häst, behövs ett förbud att lämna staden för överstedemonen så finns det helt plötsligt ett förbud. Farrell är 38 men ska tydligen vara 20 år här och känns lite malplacerad. 100 år senare ser han likadan ut, själv kommer han inte ihåg nånting, har han legat i ide eller hur har han klarat sig alla dessa år? Vem vet, inte jag iaf. Kärlekshistorien känns ihophafsad och Russell Crowe spelar över med en konstig accent. Will Smith spelar djävulen själv vilket kanske förklarar hur han kan ha en Jimi Hendrix-tisha under västen fast året är 1915. Självdistansen finns inte heller där, jag tror att man tror att det här är en kompetent film med nån slags verkshöjd, men det är det inte. Nej, det här var inte värt tiden och 2an är ganska svag.
KyLLo
2018-10-03
Riktigt snygg och stämningsfull. Jag gillar många fantasyfilmer i sagostil, men den här är tyvärr inte alls bra skriven. Alldeles förenklad utveckling och smörigt. Det får den mest att likna en sagofilm för barn. Jag tror faktiskt att man skulle kunna återberätta delar av filmen som godnattsaga för ett barn.
Jamesa
2018-09-30
Oengagerande saga. Svagare 2:a.
KroY
2018-06-01
Den gör jobbet gjort, men hade helt kunnat vara utan Russel Crowe's karaktär och ändå funkat lika bra.
92axha10
2017-11-10
fascinerande dålig film som måste ses för att förstås. Vad hade Russell Crowe för sig med den där märkliga brytningen.
Rele
2017-11-09
Den här sega filmen, med dålig regi, ger jag en tvåa.
DukeIgthorn
2016-12-02
Riktigt bra! Fin sagostämning.
TJ
2016-11-07
Visst kan man kanske säga att den är hopplöst fånig, dålig, overklig, löjlig, barnslig, som en saga, påhittad, fantasifull, söt, fantastiskt, underbar... Sånahär filmer gillar jag. Vet inte varför riktigt. Det är ju bara som en saga, lite som Grimm. Påminner om en julfilm, men mer som äventyr, eller romantik. Handlingen far och vinglar, visst, men målet är klart, tro och hopp, sluta aldrig hoppas, även om det går hundra år. Jag ger den en femma.
Ghostface
2016-01-07
Filmen har en magisk stämning hela vägen igenom vilket är ett plus sen så bidrar berättarrösten och filmens lite svävande manus till ett lite naivt töcken över filmen.