Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Winter's Bone


En amfetaminlangare pantsätter sin familjs hus innan han lämnar dem i sticket. 17-åriga Ree beger sig ut i de kalla bergstrakterna på jakt efter sin försvunne far ? men hur finner man svar när alla vägrar att prata?


Originaltitel Winter's Bone
Regissör Debra Granik
Manus Debra Granik, Anne Rosellini
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan, Dale Dickey, Garret Dillahunt, Shelley Waggener, Lauren Sweetser, Ashlee Thompson, William White, Casey MacLaren, Sheryl Lee, Tate Taylor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7216
Filmnummer 82310

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av hampushoney
Jag antar att många, likt mig, suckar och oroar sig så fort en film blir prisad till skyarna, speciellt när det är av kritiker. För det första ställer detta ett ultimatum som många gillar att ...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2021-12-26
Det är det solida skådespeleriet som håller uppe filmen, för egentligen händer det ingenting i den. Utan detta vore det en solklar tvåa, och foto och miljöer är så glåmigt och illa utfört att vem som helst hade kunnat åka till någon avfolkningsby i Sverige och spelat in en likadan film på en vecka eller två. Men filmen bärs helt upp av Lawrence och Hawkes, som på ett perfekt och trovärdigt sätt lyckas gestalta sina karaktärer.
JohnTron
2021-02-12
Så himla skönt att se en amerikansk film som visar människor som känns som människor. Strålande skådespeleri.
picklessmulan
2018-09-28
Sevärd men förstår inte riktigt hypen
mylar
2017-08-26
Känslan av uppgivenhet och att tvingas in i en okänd värld skildras för en gångs skull på ett trovärdigt sätt.
JohnnyBoy
2017-06-25
Känns som filmen redan hänt och vi har fått eftertexterna visualiserade om ni förstår vad jag menar...
LadyFlanders
2017-02-11
Shit, vilkens sanslöst tajt berättad historia och vilket strålande skådespeleri av Lawrence. Så långt från dussinamerikanskt som det kan bli. Aningen för publikfriande alldeles i slutet, men det överlever jag.
RustyFilm
2016-12-06
Jennifer Lawrence gör här en lysande huvudroll som den tuffa hårde och mjuke Ree. Visst innehåller filmen hyfsat med spänning men jag tror huvudorsaken till att man fattar tycke för filmen är att den är så annorlunda med ändå saklig och utan sentimentalitet. Historien som ligger i botten är inte så väldans stark, men det är utförandet, miljöerna och skådespeleriet som ger filmen karaktär. Bra.
mumiemonstret
2016-10-03
Äsch, så hajpad men så tråkig. Redan i inledningsscenen klargörs att det här inte är en film som lever på det visuella. Då förväntar jag mig karaktärsutveckling och en hyfsat logisk historia åtminstone. Det tycker jag inte att jag fick.
Supernaut
2016-09-21
Välspelad, snygg men deppig. Lawrence gör en fantastisk skådespelarinsats.
Ihsahn
2016-07-15
Fin och lågmäld film. Lawrence gör en strålande insats och är verkligen värd Oscar-nomineringen
Visa äldre kommentarer »