Winter Passing
En ung aktris blir erbjuden en förmögenhet av ett bokförlag om de får publicera de brev som hennes världsberömde författande pappa en gång skrev till hennes nu avlidna mor.

Originaltitel | Winter Passing |
Regissör | Adam Rapp |
Manus | Adam Rapp |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Ed Harris, Zooey Deschanel, Will Ferrell, Rachel Dratch, Amy Madigan, Amelia Warner, Dallas Roberts, Sam Bottoms, Michael Chernus, Anthony Rapp, Mary Jo Deschanel, Robert Beitzel, Deirdre O'Connell, Guy Boyd |
Vad andmoreagain sade.
Det finns en påklistrad indie-sävlighet som tyvärr sänker filmen och man känner sig ha bevittnat en obetydlig parentes av ingenting.
Bra, underhållande, gripande och även ganska rolig film med väldigt bra skådespelare. Zooey Deschanel och Will Ferrell gör väldigt bra ifrån sig.
Långt ifrån perfekt, men ibland räcker det gott. Det är som ett lo-fi-vykort, komponerat i moll med ett utmärkt vemodigt soundtrack och en Zooey vars bitterhet är mer älskvärd än de spruckna golvplankorna till livets golv.
Ganska avskalat, men samtidigt en gripande skildring av familjerelationer.
Fin stämning genom hela filmen även om manus är lite förutsägbart. Bra rollprestationer rakt igenom tycker jag, Ed Harris är magnetisk. Filmen bränner till rejält på sina ställen, det här gillar jag. Svag 4a
Rätt standard i genren.
Jo men den var ju trevlig också. Ungefär som väntat, inget märkvärdigt men ändå just vad man kunde begära känns det som.
Påminner lite om Garden state, även den en "depressionskomedi", men den här är allvarligare, mer verklig, och nog bättre. Oerhört starka rollprestationer. Unik historia. Jag tycker det var en kraftfull upplevelse.
Mörk och gör ont i magen. Men samtidigt en riktig feelgood på nåt skruvat sätt. Ganska välspelad. Kul att se Dechanel i en så annorlunda roll.