Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Windtalkers


År 1942 rekryterar den amerikanska militären flera hundra navajoindianer till marinkåren för att tränas att använda en hemlig militär kod baserad på deras eget språk. Detta för att förhindra japanerna från att dechiffrera deras krypterade koder. Under slaget på ön Saipan får marinsoldaterna Joe Enders och Ox Anderson i uppdrag att skydda de två indianerna Ben Yhazee och Charlie Whitehorse. Deras order är att skydda koden till varje pris.


Originaltitel Windtalkers
Regissör John Woo
Manus John Rice, Joe Batteer
Genre Drama, Action, Krig, 2000-tal
Skådespelare Christian Slater, Peter Stormare, Nicolas Cage, Adam Beach, Noah Emmerich, Mark Ruffalo, Jason Isaacs, Brian Van Holt, Martin Henderson, Roger Willie, Frances O'Connor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4189
Filmnummer 5058

Recensioner

Skapad 2005-05-31 av connya
Väljer man inte att göra en krigsfilm gör man en episk skildring av historien som gått. Idag lyckas nästan alla mer eller mindre väl etablerade regissörer få tillräckligt med pengar för att ...   Läs mer »

Skapad 2005-05-11 av paycheck
Det är andra världskriget och slaget om San Pai. Amerikanerna använder sig av navajokoder så att fienden inte kan höra vad de tänker göra. Det får inte komma i fiendens händer. Ett smart drag...   Läs mer »

Skapad 2004-02-21 av Loomis
Att John Woo kan göra actionfilmer lär ingen tvivla på efter att ha sett hans tidigare filmer, såsom Face/Off och M:I 2 är båda fulladdade med otroligt välgjorda och effektiva scener. Nu återu...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-06-20
nja, inge vidare...
Zebulonm
2016-10-24
De dryga 2 timmarna går att använda til nått bättre än detta....
Krille80
2014-11-16
Ännu en film som jag har undvikit på grund av att man tror att detta kan väl inte vara något vidare. När det dock visas på TV tar jag chansen och denna gången hade jag tur. En intressant och bra historielektion fick jag genom denna film. Filmen visar också upp härliga krigsscener och scenografi. Visst, lite superhjälte över Cage men jag köper det.
RichardEk
2013-07-27
John Woo gjorde stentunga actionfilmer en gång i tiden, men efter flytten till Hollywood har det blivit mer mainstream. Här återfinner vi bottennappet, en sentimental och i postkolonial mening fullständigt blind film där Nicholas Cage spelar Nicholas Cage på rutin. Det finns en del krigsscener med frenesi och intensitet, men dessa scener ramas in i en berättelse som bekräftar föreställningen om offrets nödvändighet, och den berättelsen har man ju sett förut. Detta är helt klart en film tänkta att gripa tag i den "kyrk- och jordnära" delen av befolkningen i USA. Sekulariserade européer har sannolikt svårt att ta åt sig av filmens budskap.
johansk8
2011-10-05
Otroligt fula stridsscener som luktar studio lång väg. Taskig klippning, ful ljussättning och billiga specialeffekter gör dem än mer skrattretande. Men det är mycket action.
Intro
2010-11-11
Mycket drama i filmen men kan inte sänka mig lägre än till en 3a i denna film
FabianBom
2010-11-03
dåligt slut, för mycket drama....
Elmore
2010-07-14
Trots att filmen har förutsättningar och handlar om en intressant aspekt av kriget lyckas den inte bli bra. Helt enkelt lite för präktig.
angrybeaver
2010-06-27
Svag.
sicworld
2010-06-14
Lägger sig på duglig nivå och håller sig där hela filmen.
Visa äldre kommentarer »