Willow

Willow är en småväxt jordbrukare och magikerlärling, en dag träffar han Madmartigan. Tillsammans reser de igenom ett krigshärjat land med både magi och monster för att rädda barnprinsessan från att dödas av den onda drottningen.

Originaltitel Willow
Regissör Ron Howard
Manus Bob Dolman
Genre Komedi, Familjefilm, Action, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Val Kilmer, Joanne Whalley, Warwick Davis, Jean Marsh, Kevin Pollak, Patricia Hayes, Pat Roach, Gavan O'Herlihy, Rick Overton, Bill Barty, David Steinberg, Phil Fondacaro

Ghostface
2024-01-03
Filmen kan nog vinna en del på nostalgi, har man inte sett den i ung ålder är det kanske svårare att som mig charmas om man ser den för första gången idag. Den saknar dock inte charm och den kommer dels från de praktiska effekterna, miljöerna och Val Kilmer men tyvärr inte från den gnällige Warwick Davis. Gillar man fantasy kan man nog uppskatta den till en viss del, betyget blir generöst då jag troligtvis hade gillat den som barn.
RichardEk
2022-09-04
En film som inte har åldrats så bra. Jag minns när jag såg den, på Sverigepremiären dessutom. Då var det en bra film, om än inte i klass med de allra bästa från George Lucas. Så har nästan 35 år senare lider den av felplacerad gullegull och dåliga skämt. En ung Val Kilmer väger lätt mot den Kilmer som återfinns i exempelvis ”Heat”. Joanne Whalley är klassiskt brittiskt vacker, men har en hopplös roll att spela. Även ifall en bortser från att filmen är för en lite yngre publik (väl?) är den inte särskilt bra. En del svärdsfäktande i slutet på filmen håller dock den totala tristessen borta
Starkbröl
2022-06-17
Bitvis ganska seg. En saga som fungerar bättre för barn, ser man den för första gången som vuxen är det inte så kul. Men inte dålig.
2017-09-29
Den här filmen är helt ok, men tycker också den är en aning lång.. Effekterna är ju inte de bästa, men det skulle vara löjligt att jämföra den här filmen med dagens filmer..
RunRiot
2015-04-19
Alldeles för lång och seg trots att den var snyggt gjord. Tyvärr fylld med dåliga klyschor och överspel, vilket drar ner betyget rejält. Annars en småcharmig film.
F-M-J
2015-02-09
Önskar att jag såg filmen som ungtupp, då hade betyget säkerligen blivit och förblivit högre än vad jag ger den nu. För i ärlighetens namn så har filmen många faktorer som gör en fantasy-familjefilm riktigt bra. Miljöerna är slående och det är mysigt att skåda våra små varelser bege sig på ett uppdrag. En stark trea och har ni eller är ett barn kan jag verkligen rekommendera filmen.
RobinsTaste
2015-02-07
Mysig film och en av få filmer där kortväxta tas på allvar som ledande huvudroller. Bra action och Val Kilmer fungerar som motspel till Warwicks titelroll. Med detta sagt så är filmen lite seg och slutduellen känns utdragen. Dock en fin film!
2014-11-07
Ett härligt fantasyäventyr som leverar på fin matinénivå. Underhållande med sevärda skådespelarinsatser. 3+
AlbinWesley
2014-08-12
Älskade denna som barn, men ack, jag kan inte förmå mig att uppskatta det här. Var för många andra som gjorde det bättre på den här tiden. Effekterna är rätt fina, men filmen som helhet är rätt banal. Tyvärr.
LTT86
2014-07-09
En barndom film. När jag var yngre så älskade jag filmen. Men nu när jag är vuxen, känns mer som en dum film.