Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Will Hunting


Will Hunting är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor med polarna. Men Will är annorlunda. Han är överintelligent, har fotografiskt minne och kan lösa matematiska problem som t.o.m. prisbelönta matematiker går bet på. När han efter en fängelsedom beordras uppsöka psykiatrisk hjälp hamnar han hos psykologen Sean McGuire. Sean, som vuxit upp i samma stadsdel och själv genomgått livskriser, känner igen sig i Will och beslutar sig för att hjälpa honom. Han vet att det under den tuffa, likgiltiga ytan döljer sig en osäker ung man med dålig självkänsla. Utan framgång försöker han få Will att öppna sig, att släppa taget om det trygga och invanda, och sätta upp nya mål här i livet. Wills själsliga kaos blir inte mindre då han möter sitt livs första kärlek, den förmögna Harvard-tjejen Skyler.


Originaltitel Good Will Hunting
Regissör Gus Van Sant
Manus Matt Damon, Ben Affleck
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Stellan Skarsgård, Minnie Driver, Casey Affleck, Cole Hauser, John Mighton, Rachel Majorowski, Colleen McCauley, Scott William Winters
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 49965
Filmnummer 14

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av JoeZ
En stor inblick i Will Huntings liv. Haoward Hawkes sa att en riktigt bra film innhehåller tre bra scener och inga dåliga. Good Will Hunting multiplicerar i alla fall det med två. Jag såg den fö...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
På papperet en lättviktare med touch av smör enligt alla feelgood-manus moder: fattig, bångstyrig förortskille utan ambitioner briljerar motvilligt i matematik, exalterar och förfärar sin lära...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av billybob
Will är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor med polarna. Han är annorlunda - överintelligent. Han har fotografiskt minne och kan lösa matematiska problem som t.o.m...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2022-01-09
Omtitt efter snart 17 år. Fina rollprestationer här och storyn har ju en sådan där klassisk underdogingrediens som gärna blir bra på film. Kul att se bröderna Affleck ihop tidigt i karriären. Jag höjer till en stark 4;a denna gång. 4+
mammene
2021-10-14
Fast det är länge sedan jag såg denna film så infinner sig en varm känsla bara att jag tänker på den. Nu vid omtitt så blir jag inte besviken, ska jag behålla femman, ju mer jag skriver om den desto säkrare blir jag att den är säker. Finns så många synpunkter här från så många håll och alla förstår man. Det är inte detsamma som att jag alltid håller med, men jag kan förstå hur de tänker och att det finns rädsla och välmening i botten och fördomar kan komma på skam. Höjdpunkten för mig är samtalen och det som växer fram mellan Matt Damon och Robbin Williams rollfigurer, skulle bara vilja sitta där och se dem och lyssna på dem. En förståndig berättelse som tänker utanför boxen, allt behöver inte vara det man tror att det ska bli,det behövs tid för att få saker att landa och ibland räcker det bara att någon lyssnar, att det i sin tur skapar ringar på vattnet.
Ful_fisk
2021-09-21
Trevlig feel good-film som jag såg för 20 år sedan men var lite för ung att uppskatta då. Rakt igenom stabil och engagerande med bra skådespeleri, inte minst från en väldigt känslosam Robin Williams. Hade kanske kunnat slopa 20 minuter och skippa ett par "bli ovän och sams igen"-sidospår och liknande, men filmen förstörs inte av detta. Kul med en rejält stor roll för Stellan Skarsgård också, som annars brukar få de träigaste rollerna i Hollywood. Överlag en film som verkligen lämnat avtryck; känns som att både Matt Damon och Ben Affleck båda lever väldigt mycket på rollerna de gjorde i denna stora genombrottsfilm.
ZoIX
2020-09-06
Den här filmen är en arena där Williams och Damon kan spänna skådismusklerna för att inkassera Oscars. Man kan säga att de håller tal inför varandra. Men jösses så överdrivet det blir; Damons karaktär är i princip en superhjälte i sammanhanget. Och en tönt.
labi
2020-07-30
Skådespeleri = 5 Filmiskt hantverk = 3 Summa summarum = 4 Jack Nicholson och Kim Basinger i all ära, jag hade gärna sett att statyetterna hamnade hos Damon och Driver, men man får vara glad att Williams belönades. DOCK fullständigt olidligt med dessa förbannade sentimentala Hollywoodstråkar som ska tala om för mig hur jag ska känna i varje scen. Ta bort och lär av fransoserna.
Starkbröl
2020-02-13
Manipulativ, banal och sentimental historia som lyfts av riktigt bra skådespelarinsatser. Väldigt överskattad.
djonipony
2018-10-15
Uppdaterat betyg efter omtitt, ca 20 år efter första och dittills enda gången jag sett den.
Rai
2017-11-16
Den här filmen är säkert bra, men den föll mig inte i smaken...

2017-07-27
Denne er like bra som jeg husket williams og damon er meget bra
RustyFilm
2016-12-06
Det här är en engagerande historia om en ung stökig hyperbegåvning (Will) och om hur hans brokiga livssituation påverkas av kamratskap, kärlek, trygghet, bildning och erfarenhet. Historien är gripande men även roligt och charmigt. (Har tidigare sätt den här på ”vanlig” DVD. Bild och ljud kvalitén var då väldigt sunkig. Den här gången var det en blu-ray utgåva med väldigt hög kvalité. Har nog aldrig tidigare upplevt ett större kvalitetslyft mellan DVD och blu-ray utgåva) BRA
Visa äldre kommentarer »