3.4
3.4
Wicker Park
En investerare från Chicago tror sig se sin förlorade kärlek i ett kafé. Hans övertygelse leder till besatthet och hans sätter sitt liv på paus för att kunna finna henne.

Originaltitel | Wicker Park |
Regissör | Paul McGuigan |
Manus | Gilles Mimouni, Brandon Boyce |
Genre | Drama, Romantik, Thriller, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Matthew Lillard, Josh Hartnett, Mark Camacho, Jessica Paré, Ted Whittall, Rose Byrne, Stéfanie Buxton, Erika Rosenbaum, Christopher Cousins, Diane Kruger |
Så var det remake-dags igen. Denna gång är det den franska filmen LAppartement från 1996 som fått sig en extreme makeover av skotske regissören Paul McGuigan och hans amerikanska filmteam. Vin... Läs mer »
Väldigt dålig film med väldigt dåliga skådespelare. Svag 1:a.
Suveränt manus där de olika personernas agendor visas steg för steg och sys ihop på slutet. Smart hoppande mellan olika tidslinjer för att få mysteriet att nystas ut i lagom takt. Romantiskt thriller låter som en udda genre, men de lyckas perfekt!
Väldigt bra film med väldigt bra skådespelare. Svag 5:a.
Omsedd nu tio år senare, och jag har ändrat uppfattning om den. Idag känns den mer krystad än smart tycker jag och blir inte så trovärdig. Dock är det fortfarande lite intressant att följa med och nysta ut vad det är som händer (jag hade i princip glömt hela handlingen), och jag gillar skådisarna och stämningen. Betyget sänks från en fyra till en trea.
En lång uppbyggnad inleder filmen. En uppbyggnad som dock senare man kan uppskatta. Filmen utmanar mig genom att låta mig jobba genom sitt sätt att berätta historien okronologiskt genom små tillbakablickar genom hela filmen. Det är dessa tillbakablickar som ger filmen kraft och spänning och som på ett fint sätt ger mig svar på mina frågor genom att hålla mig på spänn tillräckligt länge. Slutscenen är perfekt. Filmens svaghet är väl den att skådespelarna inte har det extra. 3+
Lite väl uttänkt och skriven historia kanske vilket gör att karaktärerna inte lyser alltför starkt. Gör inte så jättemycket här då allt presenteras som ett sorts pussel med en rätt skön stämning som ligger på hela bygget.
Romantiskt drama där det inte är helt uppenbart vad det egentligen är som händer... visst den blir väl bättre ju längre in i filmen man kommer, är väl egentligen inget större fel med den, men kan inte heller sägas vara särskilt bra...
Bra film i stort med en intressant och välberättande historia! Bra insatser av dom kvinnliga skådisarna men det är delvis Josh Hartnett och Matthew Lillard som sänker den ner från det glimrande betyget 4. Hartnett tycker jag är en rätt talanglös skådespelare, särskilt i såna här typer av filmer då han ska visa känslor, och Lillard passar sig bäst som nåt galet psykfall i någon splatter-rulle. Annars så tycker jag att den hade ett något segt inlednings- och mittenpart men det kanske var tvunget för att bygga upp spänningen mot slutet? Nåväl, den var bra och den ska ha en stark 3a!
Edit: Jag ändrar betyget till en svag fyra, historien och atmosfären var helt enkelt så bra!
ååå rose byrne var bra
Härlig vintrig atmosfär.