Who Saw Her Die?

Francos dotter Roberta försvinner och hittas mördad ett par dagar senare. Franco börjar undersöka fallet, men kan inte koncentrera sig p.g.a. dotterns död. Detta är på väg att driva honom till vansinne och medan han snokar vidare börjar de misstänkta dö som flugor.

Originaltitel Chi L'ha Vista Morire
Regissör Aldo Lado
Manus Francesco Barilli, Massimo D\'Avak, Aldo Lado, Ruediger von Spiess
Genre Thriller, 70-tal
Skådespelare Adolfo Celi, George Lazenby, Anita Strindberg, Peter Chatel, Dominique Boschero, Rosemarie Lindt, George Willing, Piero Vida, José Quaglio, Alessandro Haber, Nicoletta Elmi, Giovanni Forti Rosselli

Punkliv
2020-05-02
Höjning från en tvåa. Jag vet inte om jag var på fel humör senast jag såg den, eller om det är min gialloabstinens som bidrar till entusiasmen i dag, men detta är ju grymt! Inte alls så rörig och tråkig som jag minns den, tvärtom: ett habilt mysterie som aldrig tappar fart, enkla men sköna mord och precis lagom dos humor inramas perfekt av Morricones skruvade musik och det läckra fotot och miljöerna. Atmosfären är på topp. Det enda jag kan klaga på är slutet som tyvärr är lite trist, men det gör inte så mycket när allt annat är så bra.
Catapilla
2019-06-02
Ganska kass. Aldo Lado har bra känsla för bild, men han är ingen bra Gialloregissör. Den här är bättre än Short Nights of Glass Dolls, som suger riktigt mycket, men den är fortfarande rätt seg. Halvt sevärd om man sett alla klassiker redan men tillhör definitivt inte genrens höjdpunkter.
anticosmicdawn
2016-10-11
Musiken kan driva en till vansinne och den var tråkig rakt igenom. 2:a för Venedig som miljö.
Kriffot
2016-03-05
Förvirrande och meningslös handling. Men den är ju snygg och musiken är riktigt bra!
filmfreak1
2014-09-23
En vecka sen jag såg den, besvikelsen fortfarande total..
Punkliv
2014-07-14
Musiken är väldigt bra. Gillade inte filmen så mycket dock. En besvikelse.
100tonvalspäck
2013-07-26
Musiken är bra och stämningsfull. Tyvärr är filmen ointressant och någon spänning infann sig aldrig. Utdragen upplösning dessutom.
ClintanTheKing
2012-12-04
Helt okej thriller. Lazenby gör sin roll bra. Mördaren är även mycket obehaglig. Filmen hade nog dock varit bättre om jag sett den i engelskt tal.
kungkalas
2012-06-28
Riktigt stämningsfull första halvtimme (tempo, klippning, kameran, musiken - allt klaffar), men sedan snärjer allting ihop sig och det är plötsligt inte lika intressant längre. Trots allt en stabil trea.
ulke666
2012-02-13
Musiken av Morricone håller hög klass och är också det jag minns bäst av filmen efter 6-7 år. Nu efter en omtitt kan jag tyvärr tycka att det blir ganska segt och oengagerande lite väl ofta. Det är en bra film dock, men utan det där lilla extra. Lados "Short Night of the Glass Dolls" är betydligt bättre.