2.2
2.2
White Chicks
En komedi där de två misslyckade svarta FBI-agenterna Marcus och Kevin får ett till synes enkelt uppdrag. De ska eskortera två vita bortskämda rikemansdöttrar som misstänkts bli kidnappade till the Hamptons. På vägen från flygplatsen händer en liten olycka som får till följd att tjejerna inte kommer fram. För att inte hamna i onåd med sin chef beslutar Marcus och Kevin att med hjälp av en hel del smink ta tjejernas plats.
Originaltitel | White Chicks |
Regissör | Keenen Ivory Wayans |
Manus | Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans, Marlon Wayans, Andrew McElfresh, Michael Anthony Snowden, Xavier Cook |
Genre | Komedi, Kriminalare, 2000-tal |
Skådespelare | Shawn Wayans, Marlon Wayans, Jennifer Carpenter, Jessica Cauffiel, Busy Philipps, Frankie Faison, Terry Crews, Rochelle Aytes, Lochlyn Munro, Eddie Velez, Jaime King, Brittany Daniel, Anne Dudek, Maitland Ward, Faune A Chambers, Drew Sidora, John Heard |
Gänget som stod bakom Scary Movie 1 & 2 kommer nu med sin senaste skapelse White Chicks. Bröderna Wayans står för huvudrollerna när det är dags för svarta män att klä ut sig till vita... Läs mer »
Så usel att den ibland blir liiiite rolig på grund av sin uselhet. Har inte åldrats väl sedan 2004 om man säger så.
2021-08-21: Nej tack, aldrig igen.
Wow, filmen är verkligen stötande på i princip alla sätt som går. Så in i satans rövdålig verkligen.
Idén precis så dum och osannolikt som det låter och huvudstoryn är oviktig och existerar mest bara för att bröderna Wayans ska få klä ut sig till dumma blondiner. och de gör energiska, men inte nödvändigtvis bra, insatser i huvudrollerna. Av sidohandlingarna funkar någon hyfsat bra men åtminstone en är riktigt misslyckad. På det hela taget en högst medelmåttig komedi med alltför många trötta klyschor. Filmens största behållning är egentligen Terry Crews insats.
En stooor skopa sexism, en mastsked rasism. Krydda med prutthumor. Ett riktigt lågvattenmärke.
Jag är den första att erkänna att jag inte är ett fan av Wayans-bröderna, men i den här filmen är det såpass galet att det faktiskt funkar. Stundtals är det riktigt, riktigt roligt. Vissa saker går bort rätt hårt, för all del, men över lag är det faktiskt roligt. Och fantastiskt dumt, givetvis. Men roligt. Jag ska erkänna att det tar emot att ge filmen en tvåa, men jag har inget alternativ. Det ÄR kul. Sjukt nog. Och jag måste erkänna, att jag är väldigt svag för Terry Crews, vet inte riktigt vad det är med honom, men jag finner honom alltid otroligt rolig. Jag tror det ligger lite i att han ofta bjuder rätt mycket på sig själv, helt enkelt.
Riktig rolig, galen och underbar film med Marlon och Shawn Wayans. Man kan bara älska dom i de flesta filmerna.
En riktigt skrattfest, en bra komedi!
Något av det sämsta - och dummaste - jag någonsin sett.
Uselt. Några skratt, men herregud....