Whip It
I Bodeen, Texas finner en indierock-älskande tjej ett sätt att leva med sin småstadsmisär efter att hon upptäcker en rollerderby-liga i Austin.
Originaltitel | Whip It |
Regissör | Drew Barrymore |
Manus | Shauna Cross |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Elliot Page, Alia Shawkat, Marcia Gay Harden, Daniel Stern, Kristen Wiig, Drew Barrymore, Zoe Bell, Eve, Ari Graynor, Andrew Wilson, Juliette Lewis, Landon Pigg, Carlo Alban, Jimmy Fallon, Eulala Scheel, Shannon Eagen, Kristen Adolfi, Rachel Piplica |
Förvånansvärt platt film som inte kommer med något nytt till bordet förutom inramningen. Temat med en upprorisk tonåring som måste välja mellan familjens ambitioner och hennes egen passion har vi sett många gånger redan (nu senast i oscarsvinnaren CODA, som dock hade ett bättre utförande). Ellen Page är ovanligt trist i huvudrollen och går på autopilot genom största delen av filmen. Kärlekshistorien tillför inget, förutom en märklig scen under vattnet i en bassäng... och finns bara med för att fördriva tid. Filmens största behållning är Juliette Lewis som är extremt härlig som den stora antagonisten i motståndarlaget.
Mysig feelgoodrulle med bra skådisar och en del goa roller-derbyscener. inget man ser i varje film direkt.
Underhållande och kul med sköna karaktärer. Sen dras det ner med amerikansk sensmoral och sentimentalitet tyvärr. Men Page och Wiig är alltid kul att se.
"Whip It" uppfattade jag som en ungdomlig film utan större tyngd. Småtrevlig, men samtidigt påfallande löjlig. Tillhör chick flick-genren vilken jag av principiella skäl avböjer att kommentera.
Jovars, tillräckligt kul och charmig trots att det finns ett flertal problem i filmen. Tillräckligt anspråkslöst för att inte störa, och således istället trivsamt fin.
Fantastiska personporträtt, och frigjord från konventionella stereotyper. Bra kemi mellan skådisarna, och skön attityd hos de flesta. Uppfriskande med roller som får vara mångfasetterade. Feelgood med attityd.
Ganska bra upplägg men inget vidare bra utförande. Kan ändå tänka mig rekommendera för en tonåring - som dock har hundratals liknande filmer att välja bland...
Hade förväntat mig ett snäpp bättre. Väldigt ooriginell tonårshistoria, som var fullständigt Amerikanskt PK-stämplad genom familje-enighet, gudfruktighet, ytlighet och annat trams, även om filmen(/boken?) tror sig själv vara rebellisk genom dessa "fräcka" frisyrer och faktumet att de flesta huvudrollerna är kvinnor. Några skratt fick man dock.
Det är en Ok historia som man får ta del av här men absolut inget originellt eller speciellt minnesvärt. Vad jag dock kommer lägga på minnet är alla duktiga kvinnliga skådespelare tillika de starka och underhållande karaktärer de spelar. Ellen Page, Drew Berrymore, Kristen Wiig, Alia Shawkat, Zoe Bell, Eve, Juliette Lewis m.fl.
P.g.a. dåligt researcharbete trodde jag att filmen skulle vara riktad åt en något äldre publik, för detta är ju verkligen formulär 1A vad gäller ungdomsromaner (som den ju var baserad på, tydligen). Som sådan betraktad är den väl helt ok för en tonåring som är sugen på ett snällt alternativ. Kul (men förutsägbart för att vara Barrymore?) att Jens Lekman får stort utrymme på soundtracket.