Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Till vildingarnas land


Filmen berättar historien om Max, en oregerlig och känslig pojke som känner sig missförstådd och som rymmer hemifrån till Vildingarnas Land. Han hamnar på en ö där han möter mystiska och besynnerliga varelser vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Vildingarna längtar desperat efter en ledare som kan guida dem, precis som Max längtar efter ett kungadöme att härska över.


Originaltitel Where the Wild Things Are
Regissör Spike Jonze
Manus Spike Jonze, Dave Eggers
Genre Drama, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Max Records, Catherine Keener, Forest Whitaker (röst), Paul Dano (röst), James Gandolfini (röst), Lauren Ambrose (röst), Catherine O'Hara (röst), Chris Cooper (röst), Michael Berry Jr (röst), Spike Jonze (röst), Mark Ruffalo, Pepita Emmerichs, Steve Mouzakis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5847
Filmnummer 72293

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Gardneer
Max är en ung pojke med en fantasi utan gränser. Han lever i sina lekar och blir upprörd så fort ingen vill leka med honom. Efter ett bråk med sin mamma rymmer han hemifrån och springer in i sko...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av pooptroop
Så kom den äntligen. Filmen som jag väntat på med spänning i evigheter. Efter månader hade jag byggt upp enorma förväntningar som med all säkerhet skulle raseras. Jag hade läst Maurice Senda...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av sethgecko
Många ur min generation har läst Maurice Sendaks barnbok Till Vildingars Land. Boken berättar om den unge Max. Max har lite problem med att sitta still och sitt temperament. Efter att ha bråkat me...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av zerion
Varje gång den blivit försenad och uppskjuten har det känns som ett personligt påhopp och jag kan nog inte riktigt sätta ord på hur mycket jag har sett fram emot den här dagen. Men så var den ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av frienatic
Till vildingarnas land är en barnfilm som varken passar perfekt för barn eller vuxna men ändå har lite att ge till båda åldersgrupperna. På pappret ser projektet lovande ut med Spike Jonze hå...   Läs mer »

Kommentarer


LuxLisbon2
2014-08-05
Älskade boken som liten, men minns inte handlingen, bara bilderna. Hade ett gosedjur som var tjuren fast med bla pals. Minns att boken var spannande, men inget mer. Filmen ar deppig och komplicerad, och det ar val just sant man vill fly fran, nar man sticker till de vilda varelsernas varld?
Craxyknas
2014-07-24
Filmen hjälpte mig förstå boken bättre. Sorgligare än väntat. Vet inte om jag gillade det riktigt.
Tecknarmartin
2013-11-22
En fin tolkning av Maurice Sendaks bok.
mimo
2013-09-08
Trodde att jag skulle få se en charmig filmatisering av den berömda barnboken, men allt som erbjuds är obehagligt och avskyvärt. Seg från början till slut, och lyckas varken framkalla intresse eller känslor andra än förvirring. När filmen äntligen nådde sitt slut satt jag som i en deprimerad trans i några minuter, samtidigt som hjärnan försökte bearbeta vad jag just genomlidit. Aldrig att jag ser denna rulle igen, om jag så får pengar för det.

2013-08-28
Börjar lovande men innehållet håller inte riktigt samma mått som det visuella. Fina teman som frihet, moral och familj - skönt med något annat än Disneyslagsmål.
Necross
2013-08-03
Jag är nog inte tillräckligt intelligent för att förstå poängerna i allt obehagligt som händer här. Visa dem för dina barn för att ge dem nåt att bli förvirrade av.
RichardEk
2013-07-10
Det innehållsliga matchar inte riktigt det visuella i denna annars väl emottagna film. Jag tror det beror på att filmen är så visuellt bländande, man missar lätt de innehållsliga finesser som säkert finns där. Detta är med andra ord en film man behöver se några gånger för att kunna göra rättvisa (eller med fog kunna avfärda). Det är inte en film för mindre barn, resonemangen är av komplex natur och skulle lätt kunna användas som illustration av allehanda politiskfilosofiska resonemang kring den suveräna makten och dess begränsningar, Hegels slavfilosofi osv. Det är en film som barn och vuxna behöver se tillsammans, och där ligger kanske dess främsta gärning - det är en generationsbindande film som nog med tiden kommer att vinna mer gehör hos filmfantaster i alla åldrar.
abnormal
2013-05-18
Hade högre förväntningar på denna än den faktiskt levererade. Var inte superintressant, men var en fin film.
claradidam
2013-03-22
En vacker men bisarr filmupplevelse och samtidigt den mest intressanta djupdykningen in i ett barns psyke du någonsin kommer se. Men be warned, det är en väldigt mörk sådan.
jespercarl
2013-02-17
En av de få filmer som faktiskt fått mig att gråta. Inget för barn. Pojkens skådespeleri är makalöst.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »