Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Till vildingarnas land


Filmen berättar historien om Max, en oregerlig och känslig pojke som känner sig missförstådd och som rymmer hemifrån till Vildingarnas Land. Han hamnar på en ö där han möter mystiska och besynnerliga varelser vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Vildingarna längtar desperat efter en ledare som kan guida dem, precis som Max längtar efter ett kungadöme att härska över.


Originaltitel Where the Wild Things Are
Regissör Spike Jonze
Manus Spike Jonze, Dave Eggers
Genre Drama, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Max Records, Catherine Keener, Forest Whitaker (röst), Paul Dano (röst), James Gandolfini (röst), Lauren Ambrose (röst), Catherine O'Hara (röst), Chris Cooper (röst), Michael Berry Jr (röst), Spike Jonze (röst), Mark Ruffalo, Pepita Emmerichs, Steve Mouzakis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5846
Filmnummer 72293

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Gardneer
Max är en ung pojke med en fantasi utan gränser. Han lever i sina lekar och blir upprörd så fort ingen vill leka med honom. Efter ett bråk med sin mamma rymmer han hemifrån och springer in i sko...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av pooptroop
Så kom den äntligen. Filmen som jag väntat på med spänning i evigheter. Efter månader hade jag byggt upp enorma förväntningar som med all säkerhet skulle raseras. Jag hade läst Maurice Senda...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av sethgecko
Många ur min generation har läst Maurice Sendaks barnbok Till Vildingars Land. Boken berättar om den unge Max. Max har lite problem med att sitta still och sitt temperament. Efter att ha bråkat me...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av zerion
Varje gång den blivit försenad och uppskjuten har det känns som ett personligt påhopp och jag kan nog inte riktigt sätta ord på hur mycket jag har sett fram emot den här dagen. Men så var den ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av frienatic
Till vildingarnas land är en barnfilm som varken passar perfekt för barn eller vuxna men ändå har lite att ge till båda åldersgrupperna. På pappret ser projektet lovande ut med Spike Jonze hå...   Läs mer »

Kommentarer


picklessmulan
2022-06-17
Efter att äntligen ha sett denna film blev jag grymt besviken. Inte alls så bra som jag förväntade mig. En besvikelse
Rai
2022-02-15
Funkar att se på! Såg den igen och den var inte alls lika bra...
idaho1981
2016-07-12
Väldigt störande barnkaraktär som man mest är sur på hela tiden. Dock kommer jag ihåg boken från när jag var liten så det blir lite nostalgi. Det känns tyvärr inte som historien går riktigt ihop, man vill ha lite mer avslut. Svag trea eller stark tvåa.
Brouhaha
2016-05-16
Som alla normala människor tycker jag att det är jobbigt med barn i filmer. Men den här ungen måste vara den överlägset vidrigaste av de alla. Så vi får följa med en skrikig unge till ett magiskt land där alla är deprimerade. Inte helt otippat blir det helt olidligt ledsamt att titta på. Det fanns två positiva aspekter: Catherine Keener och Chris Coopers voice-acting.
Gordyal
2015-12-09
Har viktiga saker att säga, men det finns även en hel del platthet. Bitvis onödigt långsam, men sammantaget helt okej. (7+/15)
F-M-J
2015-01-30
Filmmusiken är det absoluta minuset. Den är så malplacerad att illusionen spricker direkt och man blir oerhört självmedveten om att man ser på film. Sedan att det känns som alla kaffe-hipster måsten infriats gör det ännu sämre. Jag hade tänkt mig en film som eggar fantasin och tar en över molnen. Istället sitter jag på ett hippt café och känner mig bajsenödig. Men sure, produktionen håller jätte kvalité och den bygger på en liten barndomsfavorit. Så en svag tvåa har den ändå gjort sig förtjänt av.
Krille80
2015-01-02
Jag vet inte vem jag är besviken på men jag vet att jag är besviken. När jag skulle se denna film så var jag tvärsäker på att jag skulle gilla det och väldigt mycket. Vilken chock det blev då denna film inte gav mig det jag ville ha och behövde. Jag ville ha mer magi och mer glädje. Jag ville ha en större kontrast till den nedtyngande realismen och svårmodet i början i jämförelse med tiden på vildingarnas ö. Som sagt vet jag inte vem jag mest är besiken på. Filmen eller mina förväntningar. 2+
AlbinWesley
2014-10-08
Lika hjärtevärmande som boken, visuellt häpnadsväckande vacker, och på så sätt oerhört fin. Att jag inte är något större fan av den något krystade intrigen får förbises lite.
karlstadtös
2014-08-24
Jag avskydde filmen!
hestret
2014-08-11
Älskar Sendak och gillar Jonze annars och resultatet är bra. Filmen fångar den fria barnkänslan man har av boken. Värmande. Snyggt gjord. Bra musik. Påhittig. Bra röster, men alla funkar inte för mig. Kanske vissa saker i manuset som är för tydliga - kopplingarna till Max "andra liv" är inte så imponerande exempelvis. Räcker till en stabil fyra - 80/100
Visa äldre kommentarer »