When Evil Lurks
I en avlägsen by hittar två bröder en man som är besatt av en demon och nära att föda fram ondskan själv. De bestämmer sig för att göra sig av med mannen, men lyckas bara sprida kaoset.
Originaltitel | Cuando acecha la maldad |
Regissör | Demián Rugna |
Manus | Demián Rugna |
Genre | Skräck, 2020-talet |
Skådespelare | Ezequiel Rodríguez, Demián Salomón, Luis Ziembrowski, Federico Liss, Silvina Sabater, Emilio Vodanovich, Paula Rubinsztein, Desirée Salgueiro, Virginia Garófalo, Marcelo Michinaux |
Väldigt bra. Medelbetyget är för lågt. Det är full rulle genom hela filmen.
En tekniskt kompetent och snygg skräckrulle. Den tappar lite styrfart någon gång under andra halvan, men fram till dess håller den mitt intresse och har flera riktigt bra sekvenser. Inte minst den där huvudpersonen (som för övrigt är lite av en argentinsk Hugh Jackman) ska försöka hämta sin familj, det är väl där någonstans det peakar. Annars är det en del oklarheter kring demonen, men det gör det väl också svårare att bryta mot logiken, även om man dock kan ifrågasätta en del av karaktärernas beslut. Man använder sig också av barn och djur på ett effektivt sätt. En lite svagare trea
Svag trea. Fungerar rätt så ok, bättre än väntat av en lågbudgetrulle som den här.
2.5. Andra Argentinska skräckfilmen man ser och så är det tydligen samma regissör som den första. Jäkla synd varje gång en skräckfilm Börjar bra, som thailändska Home for Rent som sågs just innan denna, men sedan tappar det mesta. When Evil Lurks inleds som någon mystisk, argentinsk ökenskräck-Fargo el möjligen No Country for Old Men (minus pengar). Fortsätter bra med överraskande våld och obehagligheter. Blir halvvägs dock mest bara skum och tappar i intensitet. Synd. Hoppas skaparens nästa i genren krånglar till det mindre och gör stabil skräck från start till mål. Bevisligen är den här Rugna inte helt obegåvad.
Rugnas Aterrados är en av få filmer på senare år som faktiskt skrämt. Den var oerhört obehaglig och snygg. When evil lurks är också snygg. Och våldet är chockerande och snyggt iscensatt. Det finns några scener som är ganska effektiva, men tyvärr faller helheten. Det blir aldrig särskilt obehagligt och inte heller särskilt spännande. Mest beror det nog på att själva världsbygget inte riktigt funkar. Jag får ingen riktig förståelse kring "demonen", hur den påverkar världen, varför det känns halvdystopiskt och ändå inte - Det är för mycket som inte förankras eller fördjupas för att jag ska bry mig eller kunna bli riktigt rädd.
Om nu det är känt att demonen, eller vad, i denna övernaturligt ansatta värld överförs till den som avlägsnar den i andra med skjutvapen, så tycks man ju ha allvarliga inlärningssvårigheter om man ändå envisas med att göra det? I övrigt en väldigt rörig och skrikig film, och inte alls en förbättring över Rugnas debut.