Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

When a Woman Ascends the Stairs


En änka kämpar för att överleva som värdinna för en bar i Tokyos nöjesdistrikt Ginza. Hon drömmer om att kunna öppna en egen bar; något som visar sig vara svårare än man skulle kunna tro.


Originaltitel Onna ga kaidan wo agaru toki
Regissör Mikio Naruse
Manus Ryûzô Kikushima
Genre 60-tal, Drama
Skådespelare Keiko Awaji, Reiko Dan, Masayuki Mori, Ganjiro Nakamura, Daisuke Katô, Eitarô Ozawa, Tatsuya Nakadai, Noriko Sengoku, Hideko Takamine, Kyu Sazanka
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 85
Filmnummer 38573

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BrutusBeefcake
2015-12-27
Fantastisk film, riktigt intressant från början till slut med riktigt fina skådespelarprestationer och ett riktigt bra kvinnoporträtt. Kan bli en ny personlig favoriten vid omtitt. (12/15)
HerrArne
2013-04-12
Ett mästerverk! Så roligt att få dela ut årets första femma.
Engravadlax
2012-06-18
Älskar Nakadai i det mesta jag har sett av honom, men här hade han inga större skor att fylla. Han hänger mest i bakgrunden och dyker upp då och då för att leverera platta repliker från ett händelselöst manus. Jag har ingenting att anmärka på rent tekniskt (förutom att ingenting är anmärkningsvärt bra), men innehållsmässigt var det här mig helt ointressant. Pretentiös moralistfilm.
Sznax
2012-03-23
Den bästa av Naruses filmen jag sett hittills. Mycket tack vare ett antal helt underbara scener som lyser av kraft. Skådespelarna är ofta helt magiska (det är bara att kolla namnen i rollistan för att bli imponerad) och fotot och scenografin smälter in i varandra på ett helt underbart sätt. Musiken känns lite felvald dock, det är på gränsen till lite för mycket klirrande whisky-glas och Ol' Blue Eyes. Samtidigt har filmen lite för många svagare passager för att riktigt ta sig upp till de allra bästa filmerna från den tiden. Betyg 7.9
foppa99
2011-07-05
komplex i sin enkelhet. man ser den med respekt för resultatet o hantverksskickligheten.
hampushoney
2009-09-21
Helt otrolig, satt som klistrad filmen igenom. Aldrig sett ett så starkt och intressant kvinnoporträtt, speciellt från en Japan (no offense till japoneserna)
goeran
2007-03-06
En fascinerande film om en kvinnas kamp för oberoende och överlevnad bland 16 000 barvärdinnor i Tokyos nöjesdistrikt Ginza. Hideko Takamine är lysande i huvudrollen som Keiko Yashiro.