What Happened to Monday

Filmen utspelar sig i en framtidsvärld där överbefolkningen är ett stort problem och en strikt policy har införts om att varje familj bara får skaffa ett barn.

Originaltitel Seven Sisters
Regissör Tommy Wirkola
Manus Max Botkin, Kerry Williamson
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe, Marwan Kenzari, Christian Rubeck, Pål Sverre Hagen, Tomiwa Edun, Cassie Clare, Cameron Jack, Clara Read, Kirsty Averton, Lucy Pearson, Nadiv Molcho, Elijah Ungvary, Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Madalin Dragan
Filmnummer 120100

Murvel48
2021-12-22
En bra story som hade mått bra av lite mer drama och thriller och lite mindre stereotyp action.
KyLLo
2021-12-08
Känslan jag får är att det är nötter som skrivit manus och att den är filmad för en amerikansk tv-kanal. Idén är okej men genomförandet bedrövligt. Dåligt manus, skådisarna är i allmänhet dåliga och det är dåligt iscensatt. Helt enkelt en kalkon.
MsA
2021-06-27
Hade Rapace inte varit svensk hade hon aldrig kallats medioker här. Hon sköter sig bra tycker jag även om filmen kunde varit bättre.
debe
2020-12-16
Kul idé och fängslande. Enda nackdelen är att boven egentligen hade rätt.
mammene
2020-09-30
Hamnar någonstans mellan trean och fyran, jag tycker det här är en kreativ ide och man tar till största del vara på den. Jag kan tycka att det kunde ha minskats ner lite på jagandet med dess actionscener, och i stället satsat mer på systrarnas uppväxt. Men det är en balansgång för samtidigt så var en stor del av behållningen att inte veta så mycket, utan att efter hand bli informerad, lika som systrarna inte visste allt om varandra. Noomi Rapace var som klippt och skuren för denna roll/roller, inte ofta jag berömmer henne, men rätt ska vara rätt.
Abigor
2020-08-06
Fanns klart potential här, men tyvärr slarvas mkt av speltiden bort på välgjorda men rätt tråkiga actionsekvenser. Tycker även filmen dras m en hinna av B-film, delvis beroende på en medioker insats av Rapace.
2020-05-19
Kul idé, underhållande film. Noomi är bra i alla sina roller, och den roligaste biten är egentligen att se scenariot rullas upp, och där finns flera uppfinningsrika detaljer. Med tiden blir det väl mer och mer en traditionell thriller, men vid det laget var jag redan så investerad i filmen att jag drogs med av bara farten. Det mesta är väl genomfört efter förutsättningar, men såväl budget som speltid (trots att den är hyfsat lång) sätter en del begränsningar. Jag hade gärna sett att dynamiken systrarna emellan utforskades mer, och gärna mer från deras uppväxt. Sedan hade det ju varit intressant att se lite mer av världen i stort också, som det är nu blir det en ganska stor historia i en liten kostym. Tyvärr svajar logiken också på sina ställen, och det är svårare att förklara bort. Men en härlig resa ändå, dock kanske bättre medan jag såg den än efteråt
Gordyal
2019-12-14
Nobel-priset i litteratur känns mer än ruskigt avlägset - jösses, vilken soppa! Nog för att filmen har sina scener och sekvenser, men helheten är riktig klen. Dessutom är jag något skeptisk till filmens kluvna budskap. (5+/15)
karlmats
2019-09-26
En kul premiss och även om storyn kanske har lite svårigheter med realism och logik ibland så är det snyggt gjort och Noomi sköter sig bra i sina sju roller. Dessutom är det snygga futuristiska techlösningar som flashar förbi lite som i den underbara serien The Expanse och sånt gillar jag. Glenn Close ser bra rolig ut också nuförtiden. Kanske inte någon superfilm egentligen, men jag gillar den ändå och kan inte låta bli att slå till med en 3a även om den inte är helt given.
Tatty
2019-05-28
OMG vad jag gillar filmen starkt då jag sträck tittade hela filmen! Hemligheter bland de sju systrarna gjorde filmen så spännande och jag älskade att det hände grejer i filmen nästan hela tiden! Så spännande!!