Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Westworld


Framtidens semesterort är här. Rika turister kan leva ut sina fantasier i miljöer styrda av robotar som förser sina kunder med allt de vill ha. Två av turisterna valde temat "vilda västern". Allt börjar bra men efter ett datorhaveri finner de sig jagade av en robotrevolverman...


Originaltitel Westworld
Regissör Michael Crichton
Manus Michael Crichton
Genre Action, Thriller, Western, Science Fiction, 70-tal
Skådespelare James Brolin, Richard Benjamin, Yul Brynner, Majel Barrett, Alan Oppenheimer, Dick Van Patten, Norman Bartold, Victoria Shaw, Linda Gaye Scott, Steve Franken, Michael T Mikler, Terry Wilson, Anne Randall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 751
Filmnummer 4187

Recensioner

Skapad 2019-11-02 av HankVermin
Michael Crichton, annars mest känd som manusförfattare till Jurassic Park, har också regisserat en handfull filmer varav Westworld är en. Jag har inte sett de övriga men det här är en ganska sc...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2021-10-31
Rätt orimligt koncept, men ändå, Crichtons berättelser brukar för det mesta ändå vara intressanta.
myslas
2020-01-09
Rätt imponerande för att vara tidigt 70-tal även om den inte kan mäta sig med den nya tv-serien. Yul Brunner tar an sin roll som robot på bästa Terminator-sätt. Stark trea.
Gordyal
2018-01-24
Idén är skitcool, och i rätt händer borde det kunna bli en sjujävla remake. Hyfsat fräsch film för sin ålder, och direkt tråkig är den aldrig. Däremot finns det en del som stör. Själv satt jag lite småautistiskt och retade mig på turisterna betalade 1000 dollar om dagen - inte en chans att det skulle täcka arrangörernas utgifter. Vidare var i synnerhet huvudpersonen ordentligt korkad. Över huvud taget ännu en fantasifilm där man inte riktigt tänkt hela vägen. Och egentligen är den alldeles för snäll med tanke hur mycket våld och sex det är upplagt för. Totalt sett en helt okej film med en stentuff Brynner. (7/15)
Engravadlax
2016-10-09
Var ju tvungen att se denna då Jonathan Nolans nya serie är det bästa på HBO sedan Game of Thrones, men ja...det är väldigt 70-tal.
chris_lambert_
2016-10-08
Härlig i sin enkelhet.
PeterTheW
2016-09-14
Underhållande även om grundidén är mycket bättre än utförandet. Synd på kvinnornas roll i filmen dock...
karlmats
2016-07-11
En ganska rolig idé, Crichton gillar sina urspårade parker, och visuellt sett är utförande faktiskt ganska bra. Däremot blir det extremt svårt att ta filmen på allvar utifrån det fullständigt orimliga i hela upplägget. Att konstruera en sån park skulle med 100% säkerhet gå ekonomiskt åt helvete inom en vecka och att ge robotarna skarpladdade pistoler och vassa svärd gör det bara lite för dumt för att jag ska kunna lägga min kritiska del av hjärnan åt sidan. Lite som i The Game, jag ser vad de försöker göra men det funkar inte riktigt. Huvudpersonernas karaktärsdrag "mansplaining douchebag" och "fullständigt retarded" gör heller ingen bra kombo. Nu kanske jag låter negativ för så farligt var det faktiskt inte på det stora hela, en som film betraktat var det lite av en röra. Jag tror det här hade funkat bättre om det var mer som ett holodeck i Star Trek, här blir det alldeles för många logiska luckor. En stabil 2a.
Spaderfyra
2015-12-25
En genomtråkig film. Kan inte bli annat än 1.
DOKAN
2014-07-25
Inte långt ifrån jag satte en FEMMA i betyg men sakta i backarna lite. Inte förhäva sig... Men visst är denna s/f-western underbar med Yul Brynner i ett av sitt livs roller som gunslinger-robot på en nöjespark i ett framtida High Chaparral. Fick även en utmärkt uppföljare - FUTUREWORLD.
Hypostas
2013-09-24
Idén är bättre än utförandet. Men det är ändå en film som måste ses för den som är intresserad av androider. Filmen var som bäst i början när det hela mest var en lek.
Visa äldre kommentarer »