Wendy och Lucy

Filmen följer en fattig kvinnas kamp för att hitta jobb i Alaska. Hon bor i sin bil tillsammans med sin hund Lucy men när bilen går sönder och Lucy försvinner blir hennes situation mer och mer ohållbar.

Originaltitel Wendy and Lucy
Regissör Kelly Reichardt
Manus Jonathan Raymond, Kelly Reichardt
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Michelle Williams, Will Patton, Will Oldham, John Robinson (IX), Wally Dalton, Larry Fessenden

BrutusBeefcake
2017-02-09
Jobbigt att se på men ack så bra. Riktigt stark! (11/15)
wasteoftime
2017-02-02
Jag gillar verkligen tempot, och fotot, men huvudpersonen är lite för osympatisk för att jag ska helt kunna låta mig uppslukas av filmen. Hon irriterar mig lite för mycket, i sitt agerande. Även om det givetvis är en tuff situation som hon är I. Det blir en tvåa, en relativt svag sådan, men ändå en tvåa.
AlbinWesley
2016-05-20
Är det drabbande nog för en fyra? Som många andra amerikanska indiefilmer fungerar även denna som en spegling i macroperspektiv av den amerikanska finanskrisen. Det är bara en berättelse som står i fokus, men den är universell för en medelklass som föll ner i fördärvet när systemet kollapsade. Filmens intrig är ju dock en annan, en kvinna och en hund handlar det om. De yttre omständigheterna skapar sympati och empati, och stärker intrigen monumentalt. Jo men det låter som att det här blir en fyra va?
okidoki
2016-05-20
Mer som ett reportage än drama. En ung arbetslös tjej , nästan pank, ger sig iväg norrut för att skaffa jobb. Komplikationer på vägen. Detta händer ingen gammal baglady utan en driftig tjej med social kompetens. Det kommer att gå bra för henne så småningom.
Tonti
2016-04-25
Ack så bra.
Galivan
2016-03-18
Känns lite "tom" men har en äkthet som man sällan upplever, hög närvarokänsla, bra biroller. Bra foto och klippning. Williams gillar jag, och hon är bra. Känslan är att jag vill ha lite mer story, men det är hög filmisk kvalitet.
emilstjernholm
2016-03-13
Oerhört vacker film om sorglig, hopplös fattigdom och hopp om någonting nytt. Snyggt foto och Williams är toppen.
mammene
2016-02-29
Michelle Williams gör här en mycket bra insats, men det blir lite för eländigt, trots att det finns några små ljusglimtar. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, det är en stämning som stör, hon har det jobbigt, det kan hända att det blir för deprimerande, jag har ju en tendens att leva mig in för mycket. Man har verkligen lyckats få det att verka solkigt, en liten stråle av hopp kilade sig in, hoppas på den.
haajen
2016-02-28
En liten men ändå fin film. Williams är i princip alltid sevärd.
KyLLo
2016-02-27
En vardaglig film som växer. Den skapar en stark stämning och känsla med enkla medel som ljud, nynnande och spontana närbilder. Sedan är Michelle Williams mycket bra. En svag fyra.