2.3
2.3
Song to Song
De unga låtskrivarna BV och Faye lever i ett av-och-på-förhållande. När BV söker sig till en annan kvinna, Amanda, tar Faye i hemlighet kontakt med en av BV:s största fiender, Cook, en karismatisk musikproducent som har snuvat BV på hans musikrättigheter. Men Cook å sin sida är besatt av att förföra den unga kvinnan Rhetta.
Originaltitel | Song to Song |
Alternativ titel | Weightless |
Regissör | Terrence Malick |
Manus | Terrence Malick |
Genre | Drama, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman, Cate Blanchett, Holly Hunter, Bérénice Marlohe, Val Kilmer, Lykke Li, Olivia Grace Applegate, Dana Falconberry, Linda Emond, Louanne Stephens, Christin Sawyer Davis, Tom Sturridge |
Gillade den bitvis till att börja med men det blir bara för mycket efter ett tag. Blir illamående av de själlösa miljöerna, modellsnygga skådisarna och den ändlösa klychfesten i voice-over. Fint ju att allt är så vagt och abstrakt och att personer glider in och ut ur "handlingen", men det saknas skärpa.
Tyckte inte alls om Knight of Cups, men den här tyckte var rätt fin. Långt ifrån lika bra som hans äldre filmer. Mer än förvirrande kändes den förvirrad, och jag vet inte, tyckte väl nästan den var mer påträngande kristen än Tree of Life var. Blir nog en trea.
Inte lika bra helhet som Knight of Cups, men i sina bästa stunder når den här nästan högre. Song to Song är dock ojämnare, och har en del partier som hade kunnat kortas ned. Går helt klart över huvudet på lejonparten av svenska tittare.
Att han fick med ett halvdussin stjärnskådespelare plus Patti Smith och Iggy Pop i detta VM i floskler och poser säger en del om Malicks (oförtjänta) status i filmbranschen. Herregud så fånigt.
Gillar denna, även om jag tycker att Knights of Cups är bättre. Men fortfarande en vacker och gripande film enligt Malicks mall. Gillar man inte hans filmer tidigare kommer nog inte Song to song ändra på detta..
Brutalt tråkigt. några fina bilder ibland och bra musik.
Lika flyktig som filmen är ungefär lika flyktigt blir mitt engagemang för filmen. Fotot är fint, men det räddar inte skiten.
Vissa stunder tittar jag på bilderna och lyssnar på ljudbilden som målas upp och tänker, "men är det inte ganska fantastiskt ändå?". Andra stunder så blir jag full i skratt för att det är SÅ dålig. Malick filmpoesi är bitvis makalös men den resonerar inte alls med mig. Vad som sägs om livet, relationer, kommunikation, intimitet, önskningar osv är bara blaha. Tråkiga karaktärer som är blaha. För att inte prata om hur otroligt mycket för lång den är!
Rooney Mara är charmig, skör, vacker och bjuder på intressant monolog, men övriga duktiga skådespelare är totalt ointressanta. Terrence Malicks filmer har fantastiskt foto och monolog i sina bästa stunder, men i långa loppet blir det bara tråkigt och segt. Det lyfter aldrig.
Vackra rika människor går runt och är miserabla i stora hus och dyra kläder.