We Are Marshall
I en flygkrasch utplånas nästan fullständigt Marshall Universitys fotbollslag. En ny coach vill då ta över det så gott som obefintliga laget och bygga upp det på nytt.

Originaltitel | We Are Marshall |
Regissör | McG |
Manus | Jamie Linden |
Genre | Drama, 2000-tal |
Skådespelare | Matthew McConaughey, Matthew Fox, Ian McShane, Kate Mara, January Jones, Brian Geraghty, Huntley Ritter, David Strathairn, Brian Beegle, Anthony Mackie, Robert Patrick, Kimberly Williams-Paisley, Brett Rice, Arlen Escarpeta, Wes Brown, Ron Clinton Smith |
Historia som engagerar då den är verklighetsbaserad och kommer med feelgood-känslor. Ju längre man dock kommer in i speltiden så förloras dock intresse och engagemang från in sida. 2+
Lite mkt av glittrande höga pianomelodier men man fick äntligen lära sig grundbultarna i spelet am fotboll.
Alltså varför fan ska alltid sportfilmer vara så tunna och tråkiga?? Har man en fördomsfull bild av att målgruppen är ytliga "sportmänniskor" eller vad? Här har man ju en story som heter duga, men det blir istället preciiis som vanligt ändå. Underdogs och moral om att vinna. OK utfört, men ändå ointressant. Stark 2:a.
Välgjord och stabil sportfilm som dock blir lite väl sentimental på sina ställen, på typiskt amerikanskt manér. McConaughey gör bra ifrån sig, även om han spelar över en del på sina ställen.
Väldigt bra sportfilm om Amerikansk High School Football, byggd på en verklig tragisk händelse och historia som faktiskt var väldigt rörande på film, men det blev inte för snyftig historia utan det var en väldigt bra balansgång mellan snyft och dramatik. Skådisarna Matthew McConaughey, Matthew Fox och Anthony Mackie gör ett mycket bra jobb framför kameran och höjer intresset för filmen ytterligare ett snäpp och man behöver heller inte vara ett fan av Amerikansk fotboll för att uppskatta denna film. Stark 4:a
Väldigt bra film får man väl lov att säga. Tycker den håller uppe intresset rakt igenom trots att den är en liten bit över två timmar.. Dock tycker jag att den kanske saknar dom riktiga ''topparna'' för en fyra men tycker den förtjänar det iallafall. Utmärkt skådespeleri, särskilt av McCounaughey och Fox, samt välgjord i största allmänhet. Tycker inte heller att den blir för ''snyftig'' och för överdriven osv. utan att den håller en lagom nivå på den biten och det är väl egentligen det som ger den 4an
Ganska oinspirerad historia om en skola som måste bygga upp sitt fotbollslag efter en ödesdiger flygkrasch. McConaughey är bättre än vanligt men det finns ingen riktig själ i det som händer och den testosteronfyllda grabbigheten som dominerar filmen vägs inte alls upp av att det är Kate Mara som ska vara den söta tjejen. Nej det här blir aldrig bättre än ok, sen hjälper det väl inte att min syn på idrott som världens viktigaste sak bara blir svagare och svagare. En stark 2a ändå.
en svag snyftar 4a, tar i lite väl mkt ibland känslomässigt
Berör, men det går som vanligt till amerikansk överdrift. 3a,
Såg den strax efter flygkraschen i Ryssland, vilket gjorde att man blev lite extra berörd. Annars var jag väl egentligen inte jätteimponerad av filmen som ibland kunde kännas som en typisk amerikansk gråta-på-beställning-film. Svag trea tills vidare.