Wayne's World

Wayne och Garth är bästa vänner. Det viktigaste i deras liv är party, brudar, hårdrock och deras egen TV-show Wayne's World som de sänder direkt från Waynes källare.

Originaltitel Wayne's World
Regissör Penelope Spheeris
Manus Terry Turner, Bonnie Turner, Mike Myers
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Mike Myers, Dana Carvey, Rob Lowe, Tia Carrere, Brian Doyle-Murray, Lara Flynn Boyle, Michael DeLuise, Dan Bell, Lee Tergesen, Kurt Fuller, Sean Sullivan (II), Colleen Camp, Donna Dixon, Ed O'Neill, Chris Farley, Meat Loaf, Alice Cooper, Ione Skye, Robert Patrick, Mike Hagerty, Frederick Coffin
Filmnummer 1999

pelikan
2022-11-27
Jag hade allt sett den redan, och fy fan för att se om den (av misstag).
Sheepy
2022-11-01
Egentligen inte min typ av humor alls även om den är småcharmig på sina ställen (gillar speciellt scooby-doo slutet). Det går dock inte att blunda för att den influerat många framtida komedier, så kulturellt viktig är den absolut.
Misslovemovie
2018-11-15
Jag tycker faktiskt denna fortfarande är rätt kul och har åldrats bra. Bäst är Garth.
karlmats
2018-11-04
Jag missade den här när den kom och den saknade nostalgikänslan har nog konsekvenser här, för det känns väldigt 90-tal i allt filmen företar sig. Själva programmet påminner en hel del om Nile City och även om de försöker variera det så mycket de kan så blir det ändå lite repetitivt. Men det här är ju en film som lever på sin känsla och sina karaktärer, inte så mycket på handling och logik. Det är roligt ibland och det är mindre roligt ibland, Carrere och Lowe är bra bifigurer och det var en ganska underhållande stund i soffan ändå utan att att hjärnan behövde väckas till liv. Det får bli en stark 2a efter lite övervägande.
2018-10-21
Har aldrig förstått mig på dessa filmer...
2016-10-29
Tokrolig komedi med bra skådespelare och bra musik.

2016-10-03
Denne er kult.
Golazo
2016-07-10
Åh fy f-n vad dålig.
StureStenhög
2016-06-20
Såg den här för första gången nu, så jag har ingen nostalgifaktor att falla tillbaka på. Jag blev inte heller direkt tagen med storm, men helt oäven var den inte. Jag gillar framför allt när de skojar med filmmediet som sådant, och det gör de trots allt ganska mycket. Annars ser jag det som en film utmärks av en jämn snarare än en hög nivå, här finns inga gapskratt, och det faktum att karaktärerna inte är så roliga i sig själva sätter en del begränsningar, men här finns heller inget som är riktigt dåligt. Betyget ligger mitt i skarven, men jag bestämde mig till slut för en svag trea. Det är ändå harmlöst, småkul, och underhållande
myslas
2015-08-30
Visst blir det lite fånigt emellanåt men det är en charmig film med mycket hjärta.