3.4

Waves

Historien följer en förortsfamiljs episka, känslomässiga resa - ledd av en välmenande men dominerande pappa – där de upplever kärlek, förlåtelse och att komma varandra närmare efter en förlust.

Originaltitel Waves
Regissör Trey Edward Shults
Manus Trey Edward Shults
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Kelvin Harrison Jr, Lucas Hedges, Taylor Russell, Alexa Demie, Renée Elise Goldsberry, Sterling K Brown, Clifton Collins Jr, Vivi Pineda, Neal Huff, Bill Wise, David Garelik, Ruben E A Brown, Harmony Korine, Joshua Brockington, Justin R Chan, Krisha Fairchild

elibaaba
2022-10-30
Riktigt fint hantverk. Känslosam och stark.
KyLLo
2022-08-09
Trist B-film.
mammene
2022-03-17
Många känslor svallar här i filmen och i mig, inte var för sig utan tillsammans. Man kunde verkligen känna hur pressen bara ökade och ökade, först långsamt för att sedan eskalera, då skedde det något i hela kroppen. I andra halvan togs det ned på en annan nivå, känslor av annat slag, ett genialiskt grepp. Så skönt att man kan både ogilla och gilla personerna, deras handlingar, för i slutändan är vi alla människor med allt vad det innebär. Stark fyra.
2022-01-20
Den här filmen var kanske gripande, men den föll mig inte alls i smaken tycket mest att den var dryg och jag höll på att stänga av den flera gånger...
SmokingBianco
2021-09-12
Nutida i människoskildring. Ibland ska man behöva gå en omväg för att säga hur ingen är ond bara att människor kan uträtta onda handlingar. Tycker om att Shults delar upp berättandet. För att verkligen förstå orsakad smärta behöver man faktiskt byta huvudkaraktär och känsloteman.
Christofer
2021-07-08
2021-06-20: Manuset kändes som två olika filmer under de två halvorna. Det höll liksom inte ihop och kändes bara avigt och lite trist faktiskt.
2020-09-27
Trey Edward Shults två tidigare filmer har inte riktigt fallit mig i smaken, men det har funnits potential där, och det är kul att få se den förverkligas i den här filmen. Känslan är att han verkligen har funderat på hur man bäst använder sig av filmmediet på ett sätt som man önskar att fler gjorde. Det här är kreativt såväl visuellt som ljudmässigt och dramaturgiskt. Och det tjänar det han vill berätta väldigt väl. Första halvan är mest imponerande. Den är väldigt intensiv, och sällan har en film lyckats bättre med att förmedla en huvudpersons sinnesstämning. Man kan riktigt känna hur den press han lever under blir alltmer ohanterlig. Jag gillar också vad filmen väljer att göra halvvägs in. Filmens teman och vad den vill säga är inget nytt, men sättet den gör det på skapar en ovanligt ingående och mångbottnad upplevelse
abnormal
2020-02-17
Roligt regisserad film med gott skådespel och engagerande handling. Väldigt sevärd.
myslas
2020-02-11
Två halvor med två olika teman. Första halvan är mer kaosartad med ilskan i centrum medan andra halvan mer fokuserar på förlåtelse. Välspelat och välgjort (även om jag inte riktigt gillar otyget med att ändra aspect ratio filmen igenom) med ett finfint soundtrack som visar vägen. Shults fortsätter imponera och är en av de mer spännande unga filmskaparna.
Engravadlax
2020-02-08
A24, såklart. Musiken låter som månadens RYM-hits som de flesta har glömt och konnässörerna bespottat månaden därpå, och filmen är som i princip allt A24 producerar/ger ut i samma omfång kvalitetsmässigt.