Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Watchmen


USA 1985. Superhjältar är en del av vardagslivet och domedagsklockan, som visar allvarlighetsgraden i det kalla kriget mot Sovjet, visar konstant på fem i tolv. När en av superhjältarna mördas ger sig Rorschach ut för att undersöka saken, och han hittar en konspiration som kan förändra allt. Han samlar ihop ett udda gäng hjältar och ger sig ut för att göra det Watchmen gör - vaka över mänskligheten. Men vem vakar över de vakande?


Originaltitel Watchmen
Regissör Zack Snyder
Manus David Hayter, Alex Tse
Genre Drama, Action, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Patrick Wilson, Malin Åkerman, Billy Crudup, Jackie Earle Haley, Matthew Goode, Jeffrey Dean Morgan, Carla Gugino, Stephen McHattie, Matt Frewer, Laura Mennell, Rob LaBelle, Gary Houston, James M Connor, Robert Wisden
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11344
Filmnummer 63547

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Sarlac
I denna fiktiva verklighet har det funnits två generationer av maskerade hjältar som bekämpat brott och krig i rättvisans namn. Den första grupperingen hjältar kallade sig för \"Minutemen\" och...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av Rollywood
Superhjältefilm baserad på den hyllade serietidningen av Alan Moore och Dave Gibbons som även släpptes under namnet \"Väktarna\" i Sverige. De tecknade serierna inledde en helt ny era av vuxenser...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av Andy_B
Det är ett 80-tal liknande vårt eget och världen står inför ett kärnvapenkrig. Watchmen, som är en samling superhjältar, ligger lågt eftersom regeringen inte tillåter dem att agera. Rorschac...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Priceguy
Watchmen baseras på en tolv nummer lång serietidning med samma namn. Dess skapare Alan Moore har flera gånger kallat den ofilmbar och har – som han har för vana att göra, för övrigt – tagit a...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av swecarlsson
Superhjältefilm baserad på den hyllade serietidningen av Alan Moore och Dave Gibbons som släpptes i Sverige under namnet \"Väktarna\". De tecknade serierna inledde en helt ny era av vuxenserier s...   Läs mer »

Kommentarer


quelnightmare
2022-03-29
En bioversion av Alan Moores framstående grafiska roman kom så äntligen, men var den värd väntan? Det har varit ungefär fyra decenniers väntan, för att inte tala om en domstolsstrid som fick oss att undra om den här versionen någonsin skulle se ljuset.
Andreas_
2021-07-15
Ett mästerverk av mästaren inom serietidningsfilmer Zack Snyder som verkligen vet hur man filmar både actionscener och speciellt serietidningsaction, fruktansvärt bra och då ska det tilläggas att jag läst serietidningsnovellen när jag var yngre, älskade den och älskade filmen, så sjukt snyggt filmad och filmen är i princip gjord direkt ruta för ruta från serietidningen, endast slutet är lite ändrat så att det ska passa en film bättre och det gör absolut ingenting, jag älskade hela spektaklet, men watchmen kom ut lite före sin tid, innan MCU och DCEU drog igång sin superhjälte franchise och hade säkert fått ett mycket bättre bemötande idag än när den kom ut då ingen hade sett annat än möjligtvis en iron man eller batman film i princip, skådisarna är fenomenala i sina roller, framförallt Jackie Earle Haley som anti hjälten Rorschach men även Patrick Wilson, Matthew Goode, Billy Crudup och Jeffery Dean Morgan är lysande, t.o.m Malin Åkerman överraskar positivt, Zack Snyder får verkligen ut det mesta och bästa av sina skådisar. Kostymerna, effekterna, actionscenerna, dialogerna, storyn och kamera arbetet är allt i topp klass och jag kallar denna än idag, trots att det var 12 år sedan denna kom ut, för den bästa superhjältefilmen någonsin gjord, ett mästerverk utan tvekan och jag kan inte annat än att hoppas att Zack Snyder fortsätter göra mer superhjältefilmer trots allt skit han fått ta efter att många varit besvikna på hans lite mörkare syn på batman och superman t.ex, denna film ska heller inte misstas för serien på HBO som kom för något år sedan med samma namn för det är så vitt skilda handlingar och känsla även om det ska vara typ samma universum om man säger så och tillhöra varandra på ett sätt. Detta bör ej missas om man är ett fan av lite mer vuxna och mogna superhjältar istället för dagisverksamheten som Marvel och WB just nu sysslar med, som inte alls är dåligt på något sätt men detta är vuxengodis av högsta klass, speciellt om man läst serietidningsnovellen på 80talet, som sagt, ett mästerverk! högsta betyg trots efter en andra omtitt, betyget blir en mycket stark 5:a
STHRUDTS
2021-01-02
En hel massa potential som går förlorad i händerna på klåparen Snyder. Sexscenen förtjänar en razzie.
myslas
2019-12-25
När jag såg den här på bio fattade jag ingenting. Jag vet inte om det är för att jag nu sett den längre The Ultimate Cut som gör att jag har bättre förståelse för den. Inte lysande eller så men det finns delar som är väldigt bra. Kanske skulle jag uppskatta den ännu mer om jag läst serien. Den animerade historien som klippts in i The Ultimate Cut är inte till någon hjälp så jag bortser från de delarna i mitt betyg.
BlueViper
2019-02-28
Såg om den och är inte lika imponerad som när den kom. Fortfarande en stark fyra, grym musik och oändligt mycket bättre än de flesta andra superhjältefilmer. Helt klart värt att se Ultimate Cut om man inte gjort det förut.
Shadowblade666
2018-08-30
Bästa superhjältefilmen...
päronanton
2018-04-20
Älskar verkligen superhjält filmer! De mörka lite mystiska och så självklart dom underbara karaktärerna!
Halofreak92swe
2017-11-18
Uppskattade inte den här filmen när jag såg den för 7-8 år sen, men idag efter en omtitt så måste jag höja betyget! Svinbra, snygg, actionfylld och härligt ocensuerad! Såg Ultimate Cut-versionen som är nästan 3,5h och den var svinbra! :D Vill definitivt se mer av Dr. Manhattan! Stark 4.
Rhofpheh
2017-02-11
Såg just om filmen efter att även ha läst serietidningen och min åsikt nu är att den är jättebra!
zallaxx
2016-11-24
Se inte ultimate cut. Betygen sänktes till en svag 3a med den verisionen på 3 timmar där de lagt in en tecknad bit thats makes no fucking sense.
Visa äldre kommentarer »