Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Warm Springs


Denna film handlar om hur Franklin D Roosevelts tog över och utvecklade en spaverksamhet för polioskadade efter att han själv drabbats av denna sjukdom. FDR (som han ofta kallas i USA) räknas som en av USAs mest betydelsefulla presidenter och är också den som suttit längst på denna post.


Originaltitel Warm Springs
Regissör Joseph Sargent
Manus Margaret Nagle
Genre Biografi, Drama, 2000-tal
Skådespelare Kenneth Branagh, Jane Alexander, Tim Blake Nelson, Kathy Bates, David Paymer, Matt Malloy, Cynthia Nixon, Nelsan Ellis, Matt O'Leary, Andy Davoli
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 67
Filmnummer 36347

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2022-01-22
Lite roligt att se lite mer av människan Franklin D Roosevelt innan han blev president och hur han kämpade med sin polio, men inte bara för sig själv utan också för andra polioskadade,tydligen finns denna plats fortfarande som rehabilitering. Kanske hade han inte ställt upp som kandidat utan denna plats och utan sin kloka fru som också hade en framträdande roll här. Det syns att det är en tv produktion och det är lite romantiserat, men helt klart ett intressant tidsskede.
Kajanus
2011-07-15
Warm Springs är en insiktsfull berättelse om en av USA's mest omtyckta presidenter (den enda som satt tre perioder på posten). Överraskande nog så fokuserar den inte ett dugg på presidentskapet utan på åren innan politiken blev hans liv. Som pooliosjuk spenderade han flera år på just Warm Springs med sina försök att rehabilitera sig. Branagh är en mindre sensation i huvudrollen, vilket stärker honom som skådespelare då han som nordirländare känns som en New York-bo i hela sin framtoning. Cynthia Nixon gör ett trovärdigt porträtt utav Eleanor Roosevelt och visar upp henne som den intelligenta kvinna hon var. Warm Springs känns lite väl långsam på sina ställen, men det är inget som drar ner helhetsintrycket när den är över.
okidoki
2011-06-05
Rörande. Bra skådisar.
anemona74
2009-12-13
En helt okej, lite annorlunda, film än vad man väntat. Mänsklig, med värme och med en känsla av hopp!
testify
2008-11-01
stark 4a! fantastisk! kennth är bäst!
tendermercies
2007-06-26
Cynthia Nixon var riktigt bra i den här. Hon är den enda av Sex & the city-tjejerna som har en gedigen bildning och bakgrund som skådis.
Bomkia
2007-05-14
Branagh bär upp en annars ganska seg film. 3a.
Reggiez
2007-03-29
Kenneth Branagh spelar Franklin D Roosevelt mycket väl och filmen är både varm och gripande. Bra skådespeleri från alla medverkande och intressant handling.
Kurosawafan
2005-11-06
delvis bra, men för seg