Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

War Horse


Filmen inleds med den fantastiska vänskapen mellan en häst kallad Joey och en ung man vid namn Albert, som tämjer och tränar honom. När de tvingas isär följer filmen den extraordinära resa som hästen kastas ut på då han arbetar sig igenom första världskriget och förändrar och inspirerar människor som han möter på vägen - både i brittiska kavalleriet, tyska soldater och en fransk bonde och hans dotterdotter...


Originaltitel War Horse
Regissör Steven Spielberg
Manus Lee Hall, Richard Curtis
Genre Drama, Krig, 2010-tal
Skådespelare Jeremy Irvine, Emily Watson, Peter Mullan, Niels Arestrup, David Thewlis, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Celine Buckens, Toby Kebbell, Patrick Kennedy, David Kross, Johnny Harris, David Dencik, Eddie Marsan, Geoff Bell, Nicolas Bro, Robert Emms
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2022
Filmnummer 87995

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2023-07-03
War Horse utspelar sig under första världskriget och vi får följa hästen Joey’s liv mellan olika ägare. Filmen är en återgång till 1940–1960 talets amerikanska film-klassiker och en hyllning till filmerna som Spielberg växte upp med. Allt från miljö, struktur och färgval är utstuderat för att matcha klassiska westernfilmer av till exempel John Ford. Även om jag själv inte vuxit upp till de här filmerna uppskattar jag att Spielberg bjudit in mig till hans personliga nostalgitripp. Visst bjuder filmen på en hel del klichéer men det skulle inte vara en klassisk Hollywoodfilm utan dem. Och trots dessa klichéer är grundberättelsen i sig relativt originell, i alla fall om man jämför med majoriteten av filmerna som produceras idag. Den slutgiltiga frågan för mig blir, har Spielberg lyckats med att återskapa känslan från en klassisk Hollywoodfilm? För mig blir det i alla fall ett solklart ja på den frågan. Sen är frågan i stället om alla är intresserade av att återuppleva detta igen. Det är frågan du bör ställa dig själv innan du ser den här filmen.
Rai
2019-01-27
Tycker filmer med hästar är så jäkla tråkiga om det inte är Jolly Jumper förstås...
deswhip
2017-12-30
Spielberg kan ju allt om mänsklig psykologi och vilka knappar man ska trycka på, så filmen är gripande och rörande stundtals. Men storyn är kass och bara pågår alldeles för länge. Smetigare disneyäventyr får man leta efter! Att filmen blev nominerad till "bästa film" är ju helt ofattbart!
regnbågsbarn
2017-09-02
Krystad var ordet. Evinnerligt led på den brutna engelskan(jag förlorar helt kännslan av ekthet), låt tyskar och fransmänn tala på sina egna språk. Det är ju ingen barnfilm eller? Något långdragen.

2017-04-25
So Spielberg, so -4.
Tatty
2016-01-09
Wow, vilken bra film. Så bra, spännande och lite sorgligt. Grät på slutet. Gillade slutet skarpt. En stark känsla över hästen som verkade så mäktig. En mäktig film är den tycker jag.
Maduson
2016-01-09
Det finns en som inte behöver skämmas över denna filmen och det är HÄSTEN, kudos to you
TimBuckley
2015-12-16
(rek 3a) En film som, såsom titeln antyder, berättar historien om det första världskriget genom de tyska, brittiska och franska ägare som hästen av olika skäl hamnar hos. Det handlar alltså framförallt om skådeplatsen och "ägarna" runt hästen snarare än hästen. Spielberg och John Williams vet hur man skapar filmisk atmosfär och så även i denna film. Även fast den är både för lång och för mustig för sitt eget bästa, och lite krystad. Men... en 3a.
ernils_l
2015-03-26
Mycket svag 3:a, mest för att den är så välproduerad och ändå har såpass duktiga skådespelare i många av rollerna. Sentimental smörja annars, förutsägbar och ganska tramsig. Tyvärr.
Brinck
2015-01-22
En film med Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston och David Thewlis borde inte kunna vara dålig. Den här lyckas med bedriften att vara komplett usel.
Visa äldre kommentarer »