Apornas planet: Striden

Efter att aporna genomlidit fruktansvärda förluster brottas Caesar med sina mörka instinkter och påbörjar sin jakt på hämnd. När de till slut möts öga mot öga, kämpar Caesar och översten i en storslagen strid som kan avgöra ödet för båda arterna och planetens framtid.

Originaltitel War for the Planet of the Apes
Regissör Matt Reeves
Manus Matt Reeves, Mark Bomback
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Karin Konoval, Amiah Miller, Terry Notary, Ty Olsson, Michael Adamthwaite, Toby Kebbell, Gabriel Chavarria, Judy Greer, Sara Canning, Devyn Dalton, Aleks Paunovic, Alessandro Juliani, Max Lloyd-Jones, Roger Cross

HerrNenne
2024-05-11
Den bästa filmen i trilogin. Äntligen lite känslor som sitter. Tyvärr är Caesar lite jobbig, och den har samma ständigt närvarande oroskänsla som de övriga. Någonstans mellan en trea och en fyra för mig.
santiago
2020-04-11
Fantastiskt avslut på trilogin. Snudd på en femma för mig.
Rele
2020-04-10
En "sista" men den bästa Apornas planet film. Matt Reeves lyckades fixa en känslosam story. Jag ger en fyra.
sodomiten
2020-04-09
Känns som en helt onödig uppföljare. Inte alls lika bra som föregående film och snudd på långtråkig.
finkan
2020-04-09
Den var bra, men känns som det räcker nu..
92axha10
2019-02-27
Den bästa i den nya filmserien. Hoppas det är den sista också
2018-07-29
Ungefär samma klass som de två tidigare filmerna. På det tekniska planet är det återigen fantastiskt imponerande, medan det storymässigt är helt okej utan att glänsa. Men jag gillade Woody Harrelsons karaktär, dels för att Woody är bra, och dels för att det är en välskriven karaktär. Värre är det med Nova, det mesta kring henne blir ganska pajigt. Hela trilogin har annars definierats av att den levererar precis det den ska, varken mer eller mindre, och får jag lite påkostad underhållning med få störningsmoment och lite mörka undertoner, så är jag ganska nöjd
Hanness
2018-07-15
Gillar dessa filmer, bra uppföljare.
Björkman
2018-05-27
En av de bättre filmerna i serien. Ett steg i rätt riktning med än mer tungt fokus på mänsklighetens misslyckanden snarare än strider och bombastiska inslag (även om lite sådant också finns med). Lite lagom domedagskänsla, några uns av humor utan att det blir tramsigt samt att allt överlag är mäkta snyggt gör att jag landar på en mycket stark trea.
Djason
2018-03-19
Fantastiskt snyggt gjord med en bra handlingen även om själva striden kanske inte var så mycket att hänga i julgranen. Steve Zahn är ett bra tillskott till handlingen. Och Woody Harrelson spelar så där som bara han kan.