3.6
3.6
Krig och fred
Efter att Rysslands konflikt med Napoleon nått sin höjdpunkt står fem aristokratiska familjer öga mot öga med den verkligheten att deras liv kan komma att förändras för alltid.
Originaltitel | War & Peace |
Regissör | Tom Harper (III) |
Manus | Andrew Davies, Leo Tolstoy |
Genre | Drama, Romantik, Krig, Mini-serie, 2010-tal |
Skådespelare | Lily James, James Norton, Jack Lowden, Tuppence Middleton, Paul Dano, Olivia Ross, Adrian Edmondson, Greta Scacchi, Jim Broadbent, Stephen Rea, Tom Burke, Jessie Buckley, Aisling Loftus, Aneurin Barnard, Gillian Anderson, Brian Cox, Mathieu Kassovitz, Callum Turner, Rebecca Front, Matthew Stagg, Emily Taaffe, Thomas Arnold, Rory Keenan, Jolyon Coy, David Quilter, Ben Lloyd-Hughes, Chloe Pirrie, Otto Farrant, Kit Connor, Guillaume Faure, Kate Phillips, Fenella Woolgar, Vesta Gabstaite, Oscar Pearce, Ken Stott, Pip Torrens |
Har inte läst romanen, och av det här har man svårt att se dess legendariska status. För mycket "Stolthet och fördom"-vibbar, och den mest intressanta karaktären, Pierre (för övrigt fint spelad av Paul Dano) får alldeles för lite utrymme.
Bra produktion, fin musik, men lite stelt och känslofattigt (även om den så gärna vill vara grandios och pompös).
Snygg serie med bra skådespeleri, men den berör en aldrig.
Borde ju heta 'Krig och Fred'. Många fantastiska skådespelarprestationer och många vackra ansikten. En episk historia med vissa förvecklingar som känns osannolika, men likväl en grymt bra mini-serie.
Alla är ju totalt dumma i huvudet i den serien. Låter sig utnyttjas till höger och vänster av personer som uppenbart inte vill dem väl. Jag blir mest frustrerad och förbannad!