Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Wallander - Tjuven


En våg av villainbrott härjar i Ystad. En grupp grannar i det drabbade området beslutar att ta saken i egna händer och startar ett medborgargarde som ska vakta gatorna på nätterna. Under en nattvandring får de syn på en misstänkt person och misshandlar honom svårt. Dagen efter är mannen och hans bil borta. Polisen får in en anmälan från en förtvivlad polsk kvinna som berättar att hennes man är försvunnen. Fallet prioriteras lågt, men Wallander bestämmer sig för att gräva djupare, och ser snart en möjlig lösning då spåren leder till en sammansvetsad skara av villagrannar. Den försvunne mannens kropp är ännu spårlöst försvunnen, men i hans telefon hittar Wallander fasansfulla bilder av en död kvinna...


Originaltitel Wallander - Tjuven
Regissör Stephan Apelgren
Manus Lars Lundström
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Krister Henriksson, Lena Endre, Sverrir Gudnason, Nina Zanjani, Douglas Johansson, Jacob Ericksson, Fredrik Gunnarsson, Stina Ekblad, Shanti Roney, Mats Bergman, Noah Valdfogel, Henny Åman, Kalle Westerdahl, Karin Lithman, Kola Krauze
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1558
Filmnummer 75720

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


johansjosten
2018-10-08
För att vara en svensk kriminalare så är den helt okej.
sodomiten
2018-10-07
Jämfört med "Wallander-Skulden" är det här en jättebra svensk film. En bra deckare helt enkelt.
Nalleman
2017-11-19
Usel!
Rele
2015-07-15
En nästan bra Wallander. Jag ger en stark tvåa.
Muhammed
2015-07-14
Trea på darrande ben.
Krille80
2015-04-16
Skådespelarmässigt måste denna Wallander-film räknas till de bästa, ovanligt bra och välkända skådespelare i rollistan. Handlingen fungerar också och samspelet mellan Henriksson och Endre fungerar.

2013-07-04
De er faktisk bra de der Wallanderfilmene.
Bomaniac
2013-06-25
En intressant story som hade kunnat gjorts bättre. Man funderar på om manusförfattarna/regissören haft någon rådgivande polis som kunnat berätta om hur polisen arbetar? Wallanders plötsliga intresse för sin kollegas fotbollsspelande son kändes krystad. Henriksson är bra, Shanti Roney är mindre bra.
emelee
2013-06-23
En av de sämre Wallander-filmerna. Somnade nästan.
PierreLunaire
2013-06-19
Det här är säkert en av de bättre Wallanderfilmerna med Krister Henriksson. Här är han nästan trovärdig, så jag slår till med en 2:a.
Visa äldre kommentarer »