Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Wallander - Innan frosten


Linda Wallander flyttar till Ystad för att börja arbeta som polis på samma station som sin far Kurt. Men innan hon ens har hunnit börja på sitt nya jobb blir hon inblandad i en serie händelser som bland annat leder till att en person i hennes närhet försvinner under mystiska omständigheter.


Originaltitel Wallander - Innan frosten
Alternativ titel Before the Frost
Regissör Kjell-Åke Andersson
Manus Per Berglund, Stefan Ahnhem
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Krister Henriksson, Johanna Sällström, Mats Bergman, Niklas Falk, Angela Kovacs, Douglas Johansson, Fredrik Gunnarsson, Martin Rutegard, Ola Rapace, Ellen Jelinek, Chatarina Larsson, Jens Hultén, Karin Bertling, Malena Engström, Marianne Mörck
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3929
Filmnummer 27330

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
Henning Mankels Kurt Wallander är tillbaka i en ny skepnad. Den här gången tar Krister Hinriksson på sig rollen istället för Rolf Lassgård. Filmen regisseras av Kjell-Åke Andersson som tidigar...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Svenskarna har lärt sig att göra kriminalfilm, forna dagars töntighet och hemvävdhet är långt borta i det effektiva bildberättandet, genomtänkta dramaturgin, persongalleriet utmejslat för att...   Läs mer »

Kommentarer


DOKAN
2023-05-29
Första "Wallandern" med Henriksson som Ystad-kommissarien. - Du ser ut som en blank jävla fisk! säger dottern till honom och det stämmer ju. Mot slutet plumsar han också i plurret i denna bitvis rätt otäcka kriminalare om knäppa sektmänniskor. Mörck är i god form redan från start blir man varse här - hon blev väl lite Wallander-filmernas svar på Becks underfundige granne.
picklessmulan
2021-05-24
Börjar ganska segt och tråkigt men den tar sig bra mot slutet. Helt klart Sevärd
supermancover
2016-12-03
Alltså, jag kan ändå se en viss finess i storyn i sig själv då det faktiskt är rätt spännande kopplingar och så inblandat, men det är så taffligt utfört att det bara blir en tvåa iallafall. Den är bra ifall det inte finns något annat att se.
Stygga-Vargen
2016-07-31
En av de bättre filmerna i Wallander-serien. Filmerna med Krister Henriksson och Johanna Sällström tycker jag faktiskt nästan är strået vassare än Beck med Peter Haber.
chris_lambert_
2015-09-05
Inget mästerverk men det känns som en bra förstafilm i serien.
Krille80
2015-01-03
Jag har inte sett många av Krister Henrikssons Wallanderfilmer men efter atts ett denna film har jag förstått att jag borde börjat från början när det gäller dessa filmer. Jag gillade denna film för detta är den första av dessa nya Wallanderfilmerna som kändes som en film och inte som ett längre och dåligt TV-avsnitt. Större delen av denna filmen var bra. 3+
silvertrain
2014-04-22
En ganska bra film. Gillar Wallander. Särskilt dom med Krister Henriksson. Tycker dock att den här filmen är den Wallander som jag tycker är minst bra (ut av dom med Krister Henriksson). Får en hyfsat stark trea.
GNStudios
2014-01-20
Tyvärr inget vidare skådespeleri men filmen ger en bra känsla och är aldrig tråkig.
RichardEk
2013-07-24
Förutsägbar platsmarknadsföring fylld med stockholmsdialekt, i Ystad. De här nya Wallanderfilmerna görs endast av två anledningar: a) försöka vaska ut det sista i en genre som håller på att ta död på sig själv - deckargenren, och, b) marknadsföra södra Skåne för tyska turister. Ifall bara hantverket hade imponerat, som i Hollywoodproduktioner i samma kategori, men det gör det inte heller. Skådespelarna är bra, problemet är att det inte har några roller eller dialoger värt namnet att arbeta med.
emilstjernholm
2013-07-19
Ojämn. Dialogerna mellan Sällström och hennes kamrat är plågsamma, men tycker att storyn i övrigt är ganska genomtänkt och spännande.
Visa äldre kommentarer »