2.3
2.3
Wallander - Arvet
På Bräda Musteri hålls affärsmiddag för att lansera musteriets nya produkter då företagets VD Manfred Stjärne blir mördad. Vill någon konkurrent förstöra Brädas rykte eller var motiven till morden personliga? Wallander inser snart att pengar är inblandade och att någon eller några inte drar sig för ytterligare mord för att nå sina mål vad det gäller Bräda. Mordvågen fortsätter och kanske härjar en metodisk seriemördare i Ystad. Polisen dras in i en härva av hjärntvätt, otrohet och hatiska före detta anställda, en härva som kommer att påverka Wallander personligen på ett sätt han aldrig kunnat föreställa sig.

Originaltitel | Wallander - Arvet |
Regissör | Mikael Marcimain |
Manus | Anton Moritz |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Sverrir Gudnason, Lena Endre, Mats Bergman, Krister Henriksson, Douglas Johansson, Nina Zanjani, Fredrik Gunnarsson, Annika Hallin, Ruth Vega Fernandez, Björn Andrésen, Kenneth Milldoff, Björn Andersson, Jessica Liedberg, Simon J Berger, Sven Nordin |
Inte alls så pjåkig Walle rulle. Där det infinner sig en creepy atmosfär rakt av. Men visst alla dessa...relations-dramor kan bli för mkt", Skoj att dom slängt in ett duktigt epic psyk-fall åxå haahaaa)
Detta är verkligen inte bra! Ger dock en ytterst svag tvåa i betyg.
Så krystat med alla olika relationer hit och dit.
Ett intressant namn i rollistan som gjorde att jag tänkte att det kunde bli en ok rulle. Men det var snabbt avklarat, sen blev det bara skit.
Aldrig har väl en Wallander-film försökt likna "Morden i Midsomer" som denna gör. För mig personligen så fösvann charmen med "Morden i midsomer" för längesedan vilket gör att denna film inte heller ger mig större glädje. Helt klart för utdragen i sitt berättande tilld en grad att den låter mig som tittare bli uttråkad. Då kvittar det hur spektakulära mordscenerna är eller ondskefullt sevärd mördaren är.
håller med om att det är en av de sämre wallander-rullarna. vem som är boven i dramat är solklart redan från start och pågår i samma trötta spår. dessutom är det jäkligt uttjatat med mördade affärsmän som vänstrat. DOCK rymmer den här filmen kanske den bästa karaktären någonsin, som fick speltid på cirka fyra minuter då han hann laga mat lojt dansandes till rock, äta nämnda mat och pimpla en pripps och - det bästa! *SPOILER* - väljer en bröd(!)kniv till sitt försvar.
Gäsp och gäsp. Ibland undrar jag varför jag fortsätter kolla igenom Wallanderfilmerna.. Kommer aldrig på något bra svar till mig själv.
Puttrar på alldeles lagom. (6+/15)
En av de sämsta Wallander-filmerna.