3.5

Wallace & Gromit – Varulvskaninens förbannelse

Den årliga grönsakstävlingen närmar sig och invånarna i det lilla grannskapet drabbas av riktig odlarfeber. Rädslan är dock stor för salladsälskande skadedjur, såsom kaniner, men Wallace och Gromits "Anti-pesto"-metod har rönt stora framgångar. Paret börjar faktiskt bli rika på sin metod att utan blodspillan lura iväg kaninerna till andra jaktmarker. Men en natt drabbas grannskapet av en mystisk inkräktare, som skövlar allt i sin väg.

Originaltitel Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit
Alternativ titel Wallace och Gromit – Varulvskaninens förbannelse, Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
Regissör Steve Box, Nick Park
Manus Bob Baker, Steve Box, Mark Burton, Nick Park
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Peter Sallis (röst), Ralph Fiennes (röst), Helena Bonham Carter (röst), Peter Kay (röst), John Thomson (röst)

2022-08-13
Jag gillade iaf den här mer än kortfilmerna. Jag uppskattar blinkningarna till gamla monsterfilmer, och även om humorn är ojämn och lite för ofta för barnslig, så har den också sina riktigt roliga stunder. Wallace och Gromit är dock fortfarande väldigt begränsade karaktärer, och jag kommer nog aldrig känna någon värme inför dem. Men det blir en ganska stark tvåa denna gång, det är ändå lite charmigt och underhållande
2019-02-08
Rätt kul film när den begav sig...
BarryHero
2018-11-25
Riktigt valgjorda och ambitiosa stop motion-animationer och OK, inte helt originell, story. Foredrar de aldre, kortare filmerna aven om denna var sevard.
larsen1976
2017-10-30
Rolig och underhållande.
malin93
2017-06-14
Kaninerna är ju bara för söta! Riktigt charmig, satt med ett stort leende genom hela filmen.
2016-09-18
Faktiskt över förväntan, även om jag blev lite besviken över att Claes Månsson inte medverkar i den svenska dubbningen.
2014-11-19
Wallace & Gromit i långfilmsformat? Jo, det funkar men kortfilmerna är fantastiska. Man behöver inte vara speciellt intresserad av filmsorten för att låta sig imponeras av en animationsteknik som slår alla moderna CGI-rullar på fingrarna. Skoj är det och späckat med referenser som man nog behöver vara både vuxen och filmintresserad för att fatta. 3+
Lotso
2014-07-03
Om du inte har sett denna filmen rekommenderar jag den även ifall du aldrig hört talas om Wallace & Gromit. Barn lär gilla den och bli underhållna och den är även underhållande och rolig för vuxna så en perfekt film för hela familjen. Om du verkligen inte gillar Wallace & Gromit så lär filmen inte ändra på det alls dock. Men som en person som verkligen gillar dem lär jag se denna filmen fler gånger i framtiden.
Dutch
2013-08-13
Går inte att ogilla.
MacNIlle
2013-01-12
Fantastisk film. Riktigt kul att see en Wallace and Gromit film. Älskvärd.