3.6
3.6
Wallace & Gromit – Nära ögat
Tredje filmen om Wallace & hans hund Gromit. Denna gången möter de en kvinna som har en garnaffär och dessutom en mycket märklig hund.

Originaltitel | Wallace and Gromit in A Close Shave |
Alternativ titel | Wallace & Gromit – Renrakat på håret, Wallace & Gromit – A Close Shave |
Regissör | Nick Park |
Manus | Bob Baker, Nick Park |
Genre | Komedi, Animerad, Familjefilm, 90-tal, Kortfilm |
Skådespelare | Peter Sallis (röst), Anne Reid (röst) |
Mysig, välgjord, småkul och gullig. Otippat barnförbjudet med "mince"-apparaten i slutet. Hur Wallace görs redo för jobbet är riktigt kreativt och kul! Fängelseboken av Fido Dogstoyevsky får såklart tummen upp också.
Bättre än första, sämre än andra, men jag fastnar inte riktigt för det här nu heller. Det är iaf en harmlös liten film inte helt utan kreativitet, och det var ju lite kul att få se Fåret Shauns origin story
Rätt roliga filmer...
Dessa Wallace and Gromit-filmer är alltid lika underbara. Kul och riktigt underhållande, där Gromit står för det mesta av filmens behållning, därav fängelse-scenen är överlägset bäst.
En kul halvtimme. Ungefär i klass med övriga W&G-filmer. Bra tempo och en helt okej story - framförallt Gromit är skön i denna. 67/100
Ljuvlig från början till slut.
Rolig och ganska spännande och med den något störiga Shaun.
Dialogen haltar lite, men introduktionen av Fåret Shaun och Terminator-referenserna räddar helheten. Svag fyra.
Han har sån konsekvent hög kvalitet i sitt arbete, Nick Park. Även denna gång både snygg och rolig och helt tokig. Älskar Wallaces uppfinningar.
Helt klart något bättre än de andra kortfilmerna som jag sett. Svag trea.