3.6

Wallace & Gromit – Nära ögat

Tredje filmen om Wallace & hans hund Gromit. Denna gången möter de en kvinna som har en garnaffär och dessutom en mycket märklig hund.

Originaltitel Wallace and Gromit in A Close Shave
Alternativ titel Wallace & Gromit – Renrakat på håret, Wallace & Gromit – A Close Shave
Regissör Nick Park
Manus Bob Baker, Nick Park
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, 90-tal, Kortfilm
Skådespelare Peter Sallis (röst), Anne Reid (röst)

djonipony
2023-09-29
Mysig, välgjord, småkul och gullig. Otippat barnförbjudet med "mince"-apparaten i slutet. Hur Wallace görs redo för jobbet är riktigt kreativt och kul! Fängelseboken av Fido Dogstoyevsky får såklart tummen upp också.
StureStenhög
2020-08-21
Bättre än första, sämre än andra, men jag fastnar inte riktigt för det här nu heller. Det är iaf en harmlös liten film inte helt utan kreativitet, och det var ju lite kul att få se Fåret Shauns origin story
2019-02-08
Rätt roliga filmer...
ziferN
2014-09-18
Dessa Wallace and Gromit-filmer är alltid lika underbara. Kul och riktigt underhållande, där Gromit står för det mesta av filmens behållning, därav fängelse-scenen är överlägset bäst.
hestret
2014-08-15
En kul halvtimme. Ungefär i klass med övriga W&G-filmer. Bra tempo och en helt okej story - framförallt Gromit är skön i denna. 67/100
Asmorod
2014-04-23
Ljuvlig från början till slut.
yrkeschaufföre
2013-03-27
Rolig och ganska spännande och med den något störiga Shaun.
Noseman2005
2012-09-16
Dialogen haltar lite, men introduktionen av Fåret Shaun och Terminator-referenserna räddar helheten. Svag fyra.
AlbinWesley
2012-08-26
Han har sån konsekvent hög kvalitet i sitt arbete, Nick Park. Även denna gång både snygg och rolig och helt tokig. Älskar Wallaces uppfinningar.
Yohanetsu
2012-08-14
Helt klart något bättre än de andra kortfilmerna som jag sett. Svag trea.