Walk Cheerfully
Gangstern Kenjis tillvaro ställs på sin spets när han blir förälskad i en kvinna och tvingas välja mellan henne och sitt yrke.
Originaltitel | Hogaraka ni ayume |
Regissör | Yasujirô Ozu |
Manus | Tadao Ikeda, Hiroshi Shimizu (I) |
Genre | 30-tal, Romantik, Kriminalare, Drama |
Skådespelare | Satoko Date, Hiroko Kawasaki, Teruo Mori, Takeshi Sakamoto, Utako Suzuki, Minoru Takada, Hisao Yoshitani, Nobuko Matsuzono |
Filmnummer | 101938 |
Klichéartad historia, men det är något med den som jag fullkomligt älskar. Och så är den lekfull och charmig också. Vilken överraskning, efter att ha blivit smått uttråkad av några av Ozus stumfilmer.
Ozu gör film=filmen blir mycket bra. Betyg 7.5
Trots att mycket i upplägget inte känns helt angeläget finns det en fantastisk lekfullhet och idérikedom i den visuella gestaltningen som man sällan ser motstycke till. Gangstergängen är koreograferade riktigt roligt och det finns många fantastiska fot- och handsekvenser.
Yasujiro Ozus kriminaldrama Walk Cheerfully (Hogaraka ni ayume) från 1930, med Minoru Takada och Hiroko Kawasaki i huvudrollerna, är en sevärd och trevlig film som ger god förströelse. Det märks tydligt i denna film att den unge Ozu var starkt påverkad och inspirerad av samtida amerikansk gangsterfilm; vilket inte behöver vara någon nackdel.