Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Vortex


Ett äldre par kämpar på genom alltmer kringskurna och svåra vardagar i en liten Parislägenhet till brädden fylld av böcker och prylar – minnen från ett långt och aktivt liv. Mother (Francoise Lebrun) är pensionerad psykolog som efter en karriär spenderad med att lappa ihop andras sinnen med fasa märker hur hennes eget börjar fragmenteras. Father (Dario Argento), kämpar på med sitt bokprojekt om filmberättandets drömska kvalitéer och vill eller kan inte riktigt inse hur illa det är ställt med frun. En svår situation utan någon enkel lösning.


Originaltitel Vortex
Regissör Gaspar Noé
Manus Gaspar Noé
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 32
Filmnummer 141097

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sodastream
2023-01-24
Helt fantastisk. Vilka skådespelarinsatser! Gillar de freudianska inslagen. När jag i split-screen väljer att fokusera på den dementa kvinnan får jag en känsla av yrsel. Slutet ger samma emotionella gut punch som Irreversible.
svältaren
2022-11-17
Ännu en mörk och klaustrofobisk film av Noé, denna gång utan sex och starka färger, men med filmarens vanliga fascination för gränslandet mellan dröm och verklighet. Ett kammarspel om demens, lika sorgligt och (nästan) lika skrämmande som The Father. Alla 135 minuter sitter man som klistrad.