3.4
3.4
Viva Zapatero!
Politisk satir straffar sig, åtminstone i Silvio Berlusconis Italien. Guzzanti tog sig an den kontroversiella premiärministern i sitt nattprogram R(a)iot, på hans kanal RAI 3. Hon stämdes av hans advokater och bannlystes från etern. Guzzanti bestämde sig för att göra sin röst hörd och resultatet är en avslöjande undersökning av politiskt maktmissbruk.

Originaltitel | Viva Zapatero! |
Regissör | Sabina Guzzanti |
Manus | Sabina Guzzanti |
Genre | 2000-tal, Dokumentär |
Fångar mycket av vad som är problemet med Italien men inte allt. Är lite klåpigt uppbyggd som film men har en hel del hjärna trots allt.
jag tyckte visst den var extraordinär som film.
och vissa av de helt underbara inslagen från de franska satirprogrammen de jämförde med, var bara de värda att se filmen för!
viktig! och rolig!
Javisst, ämnet är väldigt angeläget. Men filmen kändes lite för intern - fick höra att den egentligen inte vart ämnad för internationella biografer. Lite svårt att hänga med bland alla ministrar och dylikt som man nästan förväntades ha en relation till redan innan filmen. Men som sagt, en mycket intressant ämne den avhandlar på ett varken särskilt dåligt eller bra sätt.
väldigt intressant. som film/domumentär är den väl inget extraordinärt direkt men ämnet och engagemanget gör den väldigt väldigt sevärd!